BAE'den ABD'ye F-35 tehdidi!

Wall Street Journal gazetesi, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde; BAE'nin, Joe Biden yönetimini anlaşmadan geri çekilmekle tehdit ettiğini açıkladı.

BAE'den ABD'ye F-35 tehdidi!
BAE'den ABD'ye F-35 tehdidi!
GİRİŞ 15.12.2021 02:35 GÜNCELLEME 15.12.2021 02:38
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

BAE, 23 milyar dolarlık silah anlaşması kapsamında, ABD yapımı F-35 savaş uçaklarının yanı sıra Reaper insansız hava araçları ve bazı başka gelişmiş silahlar satın alacaktı. BAE'de artan Çin nüfuzundan rahatsız olan ABD, teknolojik ürünlerinin Çin casusluğuna maruz kalmaması için anlaşmada belli dayatmalarda bulunmuştu.

"'ÇİN' YÜKÜMLÜLÜKLERİ ÇOK MEŞAKKATLİ"

Konuya ilişkin gazeteye konuşan kaynaklar, 'BAE hükümetinin anlaşmayı rafa kaldırmak istediğini' vurguladı. Joe Biden yönetimine gönderilen yazıda, 'yüksek teknolojili silahları Çin casusluğundan korumak için anlaşma kapsamında getirilen yükümlülüklerin çok meşakkatli olduğu' ifade edildi.

Haberde, BAE'nin mektubu önümüzdeki günlerde ABD heyeti ile gerçekleştirilecek görüşme öncesinde 'pazarlık taktiği' olarak kullanıyor olabileceği de belirtildi.

YORUMLAR 18
  • Emre19 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerka O kadar,F 35 müslüman bir ülkeye asla vermez, hemde İsrail'in hüküm sürdüğü topraklarda, buna İsrail'de karşı gelir. Eninde sonunda İsrail'e tehdit oluşturur. Hainler bunu bilmiyorlar mı..
    Cevapla
  • Fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    F35 projesi sonucu boş Abd F35 ile natoyu oyalıyor. Aslında Abd bu uçağın 5. nesli tam karşılamadığını hatta hatalar zinciri bir ürün olduğunu biliyor ancak silah sattığı ülkelerin paralarını istememeleri için zaamn kazanıyor. Türkiye bunu gördü kendi uçağına yöneldi. F35 yerine F16yı istedi. Diğer ülkelerde Türkiyeden cesaret alarak hepsi ayağa kalkalacak yakında....
    Cevapla
  • hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar Yahudi araplardır büyük ihtimalle
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne yapacan f35 i. Zaten ağa baban seni koruyor. Akıllı olsan gerçek dost ve ortak Türkiye ile beraber bu uçaklardan daha gelişmişini yaparsınız....
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu güne kadar yaptığını tekrar edecek. İç savaş olan ülkelerde halka karşı kullanmaları için terörist gruplara verecek. Bölgede İsrail'e tehdit oluşturur diye, Çin de kopyalar diye korkuyorlar. Eeee adamların zemini kaygan, her tarafa kayabilirler.
    Cevapla
  • afra 2 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıyı satan aşiret ağaları şu anda yönetimdeler. osmanlı ile ittifak yaparlar mı hiç..
    Cevapla
  • Velhasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar mı tehdit edecek. Güldürmesinler. Bizimle iki anlaşma yaptılar diye övecek değiliz. Ama bu şekilde bi çizgi yakalarlarsa övmesini de biliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin