İngiltere'de Boris Johnson'ın liderliği tartışma konusu oldu

Boris Johnson, son dönemde parti içi sert muhalefetle karşı karşıya kaldı. Kurallara uymamakla suçlanan Johnson'a halk desteğinin de gerilemesi anketlere yansıdı.

İngiltere'de Boris Johnson'ın liderliği tartışma konusu oldu
İngiltere'de Boris Johnson'ın liderliği tartışma konusu oldu
GİRİŞ 15.12.2021 10:19 GÜNCELLEME 15.12.2021 10:19

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın koltuğu tehlikeye girdi.

Ülkede aşı pasaportuna ilişkin teklife Johnson'ın partisinden yaklaşık 100 milletvekilinin "hayır" oyu vermesi, partide liderlik mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.

KISITLAMALARI İHLAL ETMEKLE SUÇLANIYOR

Kendisi ve ekibinin geçen sene Noel partileri düzenleyerek koronavirüs kısıtlamalarını ihlal etmekle suçlanan Johnson, parti içi muhalefeti ikna edemedi.

"Kendi koydukları kurallara kendileri uymuyor." eleştirileri altında oylama öncesi, Avam Kamarası'ndaki önde gelen Muhafazakar Partili isimlerden oluşan 1922 Komitesi üyeleriyle görüşen Johnson'ın son dakika çabaları sonuç vermedi.

126'YA KARŞI 369 OY

Akşam saatlerinde yapılan oylamada gece kulüpleri gibi mekanlara girişlerde aşı veya test durumunu içeren belge gösterilmesine ilişkin madde, 126'ya karşı 369 oyla kabul edildi.

PARTİ İÇİ İSYAN: 98 VEKİL DESTEK VERMEDİ

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin evet oyu verdiği maddeyi, Başbakan Boris Johnson'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den 98 vekil desteklemedi.

Bir oylamada ilk kez bu kadar büyük bir parti içi muhalefetle karşı karşıya kalan Johnson, düzenlemeyi, kendisine "en kötü zamanda gelmiş en kötü lider" diyen İşçi Partisi lideri Keir Starmer'in verdiği destekle geçirebildi.

Johnson'ın teklifine hayır oyu verenler arasında sadece 2 hafta önceki ara seçimle parlamentoya giren Louie French de yer aldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti