Rusya: NATO, Moskova'nın blöf yapmadığını anlıyor

Gavrilov, NATO'nun Moskova'nın blöf yapmadığını anladığını ve güvenlik garantileriyle ilgili tekliflere hızlı şekilde yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

Rusya: NATO, Moskova'nın blöf yapmadığını anlıyor
Rusya: NATO, Moskova'nın blöf yapmadığını anlıyor
GİRİŞ 21.12.2021 17:22 GÜNCELLEME 21.12.2021 17:22

Viyana'da gerçekleşen askeri güvenlik ve silah kontrolü konulu görüşmelerde Rus heyetine başkanlık eden Konstantin Gavrilov, NATO'nun Moskova'nın blöf yapmadığını anladığını ve güvenlik garantileriyle ilgili tekliflere hızlı şekilde yanıt vermesi gerektiğini söyledi.

YouTube'da 'Solovlev Live' kanalında açıklamalarda bulunan Gavrilov, "Blöf yaptığımız düşündüklerini sanmıyorum ancak hiç şüphesiz ve büyük ihtimalle bu sorunu laf kalabalığıyla geçiştirmeye çalışacaklar. Ancak zaman daralıyor. Rusya'nın endişelerinin ortadan kaldırılması için somut, gerçek adımlar bekliyoruz. Zamanı geldi" dedi.

"RET CEVABI GELİRSE, BATININ EYLEMLERİNE GÖRE KARAR ALACAĞIZ"

Gavrilov, NATO'dan güvenlik garantileri konusunda ret cevabı gelmesi halinde Rusya'nın Batı'nın eylemlerini analiz ederek bir karar alacağını belirtti.
Rus diplomat, "Ne zaman, ne yapılacağına ülke yönetimi, sözde partnerlerimizin tüm cevapları ve açıklamalarını, eylemlerini analiz ederek karar verecek. Başka argüman kalmazsa, yanıt askeri-teknik olacak" diye konuştu.

"ÇİN'İN DESTEĞİ GÜÇ DENGELERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Bu arada Gavrilov, Çin'in Rusya'nın tekliflerine verdiği desteğin hissedilir olduğunu ve bu konudaki güç dengelerini değiştireceğini kaydetti.

Gavrilov, "Elbette bu destek güç dengelerini değiştirecek. Çin'in görüşü çok önemli. Çin'i hem ABD hem de NATO ülkeleri dinliyor. Çin müttefikimiz ve onun bu konudaki desteği hissediliyor" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı