Son dakika: Türkiye ile Katar, Kabil Havaalanı’nın işletilmesi konusunda anlaştı

Son dakika haberine göre Türkiye ile Katar'ın, Kabil Uluslararası Havaalanı’nın iki ülke ortaklığıyla işletilmesi konusunda anlaştığı bildirildi.

Son dakika: Türkiye ile Katar, Kabil Havaalanı’nın işletilmesi konusunda anlaştı
Son dakika: Türkiye ile Katar, Kabil Havaalanı’nın işletilmesi konusunda anlaştı
GİRİŞ 23.12.2021 14:07 GÜNCELLEME 23.12.2021 14:07
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Katar ve Türk heyetleri arasında, Kabil havaalanının iki ülke ortaklığıyla işletilmesine ilişkin çeşitli görüşmelerin yürütüldüğü açıklanırken, konuyla ilgili mutabakatın sağlandığı diplomatik kaynaklar tarafından duyuruldu.

ORTAK İŞLETİLMESİ KONUSUNDA MUTABAKAT

Türk ve Katarlı şirketler arasında bu amaç doğrultusunda ve eşit ortaklık temelinde bir mutabakat zaptı imzalandığına işaret eden kaynaklar, söz konusu ortaklık anlaşmasının ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 7 Aralık'taki Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı için Doha'da bulunduğu sırada yapıldığını aktardı.

Son olarak 7 Aralık'ta varılan anlaşma neticesinde, Türkiye'den teknik bir heyetin, Katar tarafıyla koordinasyon kurmak üzere Doha'ya geldiği ifade edildi.

Doha'daki görüşmelerin ardından, Türk ve Katarlı yetkililerden oluşan ortak heyetin, bugün Afganistan'ın başkenti Kabil’de olacağı ve havaalanının işletilmesine ilişkin anlaşmayı Afganistan Geçici Hükümeti yetkilileriyle görüşeceği; Afganistan tarafının talep ve beklentileri hakkında bilgi alacağı kaydedildi.

Türk-Katar heyetinin, Afganistan tarafıyla yapılacak görüşmenin akabinde durum değerlendirmesi yapması bekleniyor.

Türkiye ve Katar tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

KABİL ULUSLARARASI HAVALİMANI'NIN DURUMU

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havaalanı, denize kıyısı olmayan ülkelerden Afganistan için ana hava bağlantısı olması açısından önemli bir yere sahip.

Taliban, eş zamanlı şekilde haziran ayından itibaren şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeyi, ağustos ayında da vilayet merkezlerini hızla ele geçirmişti.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesi ve hükümet güçlerinin başkentten ayrılmasıyla Taliban, 15 Ağustos'ta başkanlık sarayı ve kamu binalarını ele geçirerek ülkede kontrolü sağlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan çok önemli çam fıstığı üreticilerden birisi! Bunu çoğu kişi bilmiyor!
    Cevapla
  • Sansar 2 yıl önce Şikayet Et
    A101,Bim,Şok ucuz marketler sözde, tekelleştiler şimdi vatandaşı elinde oynatıyorlar, yerel marketleri esnafı güçlendirelim mecbur olmadıkça alış veriş yapmayalım halk her kuruluştan büyüktür
    Cevapla
  • Türkiye 2 yıl önce Şikayet Et
    A101 etiket oyunu yapıyor gitmeyin ben gitmiyorum artık böyle Allah korkusu olmayan kuruluşlara gitmeyin Fransız Decathlona laikleşme adına imamın vaazına kadar müdahale kararlarından sonra 2 senedir gitmiyorum halk kararlı olursa bunlar ders alır ama bazı şeyleri devletten beklemeyin milleti olarak bazı konularda ders verme vakti
    Cevapla
  • hayırlı olsun 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. yıllarca amerikan ve rus zulmü altında ezilmiş Afgan kardeşlerimizin yanında olacağız elbette. Sıcak evlerinde dolar azıcık yükselince karalar bağlayanlar, Afgan kardeşlerimizin azminden ders almalılar.
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun hem turkiyeye hem katara hemde afganistan halkina
    Cevapla
  • yaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. Bizim süt üreticileri Katar gibi büyük bir pazarı soğuk zincir yüzünden kaybetmiş. Tüsiad teknolojisini de ihracatını da geliştirmiyor. Anca çiftçiyi işçiyi sömürüp karı hatta işletme sermayesini işviçreye kaçırmayı biliyorlar. 1 tane soğuk zincir uçak kiralayacak güçleri yok anlaşılan. İsterlerse 10 tane satın alırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır