Danimarka'da suç işleyen yabancılar Kosova'daki hücrelerde kalacak

Danimarka, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen hükümlüleri, Kosova'da kiraladığı hapishane hücrelerine göndermeye hazırlanıyor.

Danimarka'da suç işleyen yabancılar Kosova'daki hücrelerde kalacak
Danimarka'da suç işleyen yabancılar Kosova'daki hücrelerde kalacak
GİRİŞ 24.12.2021 14:38 GÜNCELLEME 24.12.2021 14:38

Dünyada suç oranı bakımından alt sıralarda yer alan Danimarka, cezaevlerindeki kalabalığı azaltmak amacıyla Kosova ile 300 hücre için 210 milyon euro karşılığında anlaşmaya vardı.

Danimarka'da hüküm giyen mahkumların, anlaşma çerçevesinde 2023'ten itibaren başkent Priştine'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta Gilan kasabasındaki bir hapishaneye gönderilmesi planlanıyor.

HER SUÇTAN SUÇLU GÖNDERİLMEYECEK

Kosova'ya gönderilecek mahkumlar arasında terör suçlarından hüküm giyenler veya ölümcül hastalığı bulunanların yer almayacağı belirtiliyor.

Haklarında ceza bitiminde sınır dışı kararı bulunan mahkumların da Kosova'da cezalarını tamamlamalarının ardından önce Danimarka'ya, daha sonra da sınır dışı edilecekleri ülkeye gönderilecekleri ifade ediliyor.

Anlaşma gereği kiralanan 300 hücrenin, Danimarka yasalarınca yönetilmesi ve hücrelerde her iki ülkeden gardiyan bulunması öngörülüyor.

DANİMARKA'DA MAHKUMLARIN SAYISI 2015'TEN BU YANA YÜZDE 19 ARTTI

Danimarka'da mahkum sayısı, 2015'ten bu yana yüzde 19 artışla 3 bin 400'den 4 bin 200'e çıkarken, gardiyan sayısının 2 bin 500'den 2 bine düşmesi dikkati çekiyor.

Gardiyan sayısının azalmasının, Danimarka'daki hapishanelerde yönetim sıkıntılarının artmasına neden olduğu ifade ediliyor.

Ulusal istatistiklere göre de Danimarka'da mevcut hapishaneler yüzde 100 kapasiteye ulaşmış durumda.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı