İspanya'da sahilde sigara içmek yasaklanıyor

Sigara izmaritleriyle kirletilen sahillerine çözüm arayan İspanya, çareyi sahillere sigara yasağı getirmekte buldu. Planlanan yeni düzenlemeye göre yasağa rağmen sahilde sigara içenlere 2 bin euroya kadar ceza yazılabilecek.

İspanya'da sahilde sigara içmek yasaklanıyor
İspanya'da sahilde sigara içmek yasaklanıyor
GİRİŞ 25.12.2021 03:04 GÜNCELLEME 25.12.2021 03:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çevreye en çok zarar veren atıklardan biri olan izmaritler, yalnızca görüntü kirliliğiyle kalmıyor aynı zamanda geri dönüşümü olmayan ve zehirli maddeler yayan plastik polimer içermesi nedeniyle de doğayı zehirliyor.

Toplamda yaklaşık 8 bin kilometrelik alana yayılan sahillere sahip İspanya'da hükümet, izmaritlerin neden olduğu kirliliği önleyebilmek için yasal düzenlemeye gidiyor.

Halihazırda Barselona ve Kanarya Adaları'nda sahillerde sigara içmek yasak. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte bu yasak tüm sahillerde geçerli olacak. Atılan bu adım, 283 bin kişinin yasal düzenleme yapılması talebiyle imza attığı ve İspanya hükümetine gönderilen bir imza kampanyasının ardından geldi.

'No Fumadores' (Sigaraya Hayır) kampanya grubu mensuplarından Fernandez Megina, imza kampanyasının artık bu adımın atılması için hükümetin daha fazla bekleyemeyeceğini kanıtladığını söyledi.

Avrupa'da Güney Fransa ve Sardunya gibi çeşitli bölgelerde bu yönde yerel bazda kararlar mevcut olsa da, sahillere yönelik ulusal kapsamda bir karar ilk kez İspanya'da uygulanmış olacak. Parlamentoya çevreci bir parti tarafından sunulan teklif, 182 evet, 70 ret, 88 kararsız oyla kabul edildi.

 

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 4
  • erbat 2 yıl önce Şikayet Et
    yazın. sıcaklarda les gibi kokuyor zaten iyi bir karar
    Cevapla
  • İste böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    Cezaya bak, 2000 euroya kadar. Helal olsun vallahi.
    Cevapla
  • ali.k 2 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler derki isterseniz 10000 euro yaz !!! bizimkilerde böyle işte . sayı farketmez bizde-)))
    Cevapla
  • Kartal 2 yıl önce Şikayet Et
    Süper bi haber Bizim sahillerdede bekliyoruz ayni uygulamayi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı