Hollanda'da 3 Türk'e 'Kraliyet Nişanı' verildi

Hollanda'da 3 Türk'e, camide gönüllü olarak yürüttükleri çalışmalarla topluma öncülük yapan ve düzenlenen faaliyetlerle kentteki entegrasyona sağladıkları katkı dolayısıyla "Kraliyet Nişanı" verildi.

Hollanda'da 3 Türk'e 'Kraliyet Nişanı' verildi
Hollanda'da 3 Türk'e 'Kraliyet Nişanı' verildi
GİRİŞ 25.12.2021 14:08 GÜNCELLEME 25.12.2021 14:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hollanda'da Schiedam kentinde yaşayan 78 yaşındaki Salim Aslan, 78 yaşındaki Nurettin Keten ve 79 yaşındaki Kazım Çelik Kraliyet Nişanı almaya hak kazandı.

3 Türk, Kraliyet Nişanı'nı Schiedam Belediye Başkanı Cor Lamers'in elinden aldı.

"TOPLUMUN ÖNCÜLERİ OLDU"

Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Muradiye Camisi'nde yaklaşık 45 yıldır gönüllü olarak yürüttükleri çalışmalarla toplumda öncü olan Aslan, Keten ve Çelik, gerçekleşen faaliyetlerle kentteki entegrasyona verdikleri destek dolayısıyla "Kraliyet Nişanı"na layık görüldü.

Aslan, Keten ve Çelik'in evlerini ziyaret ederek "Kraliyet Nişanı"nı takdim eden Lamers, orada yaptığı konuşmada, "Bu kişiler, 1975'ten itibaren büyük gayretler sonucunda kurdukları cami cemiyetinde aktif görev alarak toplumun öncüleri oldu. Bunun için onlara teşekkür ediyorum." dedi.

100'DEN FAZLA TÜRK'E KRALİYET NİŞANI

Kral Willem Alexander'in doğum günü dolayısıyla 27 Nisan'da ülke genelinde düzenlenen "Kral Günü" kutlamaları kapsamında dağıtılan nişan konusunda Aslan, Keten ve Çelik için Denk Partisi Schiedam Belediye Meclis Üyesi Cemil Kahramanoğlu tarafınca yapılan özel başvuru üzerine ayrı bir prosedür işletildi.

Kahramanoğlu, basına yaptığı açıklamada, "Büyüklerimizi onurlandırmak bizim sorumluluğumuzdur. Onların zorlu mücadeleleri sonrasında kurulan cami ve dernekler, nesiller boyu hizmet vermeye devam edecektir. Kraliyet Nişanı, Schiedam toplumunun ahde vefa göstergesidir." değerlendirmesini yaptı.

Şimdiye kadar ülke genelinde farklı bölgelerden 100'den fazla Türk, "Kraliyet Nişanı" almaya hak kazandı.

Sembolik değeri olan nişanı, bu yıl ülke genelinde 999'u kadın olmak üzere 2 bin 828 kişi almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Muzo 2 yıl önce Şikayet Et
    Insana değer verilir ve motive edilir,gelen nesillere de iyi örnek teşvik edilir.Türkiyede yapılan yapılan hayır işlerini ve güzel ìşleri göstermek gerekirki.yeni nesiller hep almak is istemesin.
    Cevapla
  • Kadir Coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda gibi bir ülkede böyle bir ödül akılları karıştırdı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış