NATO'da olağanüstü toplantı: Cevabı çok sert olacak

NATO Dışişleri Bakanları bugün video konferans yöntemiyle olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Stoltenberg ''NATO üyeleri Ukrayna’ya karşı her türlü saldırının cevabının çok sert olacağı görüşünde birleşti.'' dedi.

NATO'da olağanüstü toplantı: Cevabı çok sert olacak
NATO'da olağanüstü toplantı: Cevabı çok sert olacak
GİRİŞ 07.01.2022 21:08 GÜNCELLEME 07.01.2022 22:35
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stotenberg, NATO Dışişleri Bakanları’nın olağanüstü toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, “NATO üyelerimiz bugün yapılan toplantıda yeniden Ukrayna’ya karşı her türlü saldırının cevabı çok sert olacak görüşünde birleştiler” dedi.



Geçtiğimiz haftalarda Rusya’nın Ukrayna sınırında yaptığı askeri yığınak ve Ukrayna’yı işgal planı iddiaları üzerine yükselen tansiyonu düşürmek üzere yapılmasına karar verilen NATO - Rusya Zirvesi öncesinde NATO Dışişleri Bakanları video konferans yoluyla bir araya geldi. Toplantıda NATO üyelerinin Rusya ile yapılacak diyalog sürecinde izlenecek politikayı ele aldıkları bildirildi.

Toplantı sonrasında düzenlenen basın toplantısında NATO üyelerinin birlik ve beraberlik içinde olduklarını bildiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ‘’NATO üyelerimiz bugün yapılan toplantıda yeniden Ukrayna’ya karşı her türlü saldırının cevabı çok sert olacak görüşünde birleştiler. NATO, ulusları için gerekli olan her türlü güvenlik tedbirini alacağını ve gerektiğinde halklarımızı ve değerlerimizi savunmak için gereken her şeyi yapacaktır’’ dedi.

DİYALOG İYİ BİR GİRİŞİM

Gelecek hafta gerçekleştirilmesi beklenen toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Stoltenberg, “Diyalog gerginlikten iyi bir girişim. Ukrayna, Rusya için bir tehdit değil. Rusya da Ukrayna’yı tehdit edecek girişimlerden kaçınmalıdır. Pazartesi ABD ile Rusya görüşecek, Çarşamba günü de Ukrayna konusu başta olmak üzere NATO olarak Rusya ile iyi niyetle görüşeceğiz. Politik bir ilerleme olması için ve Ukrayna’ya karşı askeri bir girişimin olmaması ve diplomasi yolunun başarısız olmaması için çabalayacağız. Ancak tersi olursa NATO olarak Ukrayna’yı destekleyeceğiz ve çok ağır yaptırımlar devreye girecektir’’ dedi.

KAZAKİSTAN AÇIKLAMASI

Kazakistan’da yaşanan gelişmelere ilişkin olarak sorulan bir soruya cevap veren Stoltenberg, ‘’Kazakistan’daki durumu yakından izliyoruz. Ülkedeki gösteri hakkı ve insan haklarına saygı gösterilmesini, şiddete son verilmesini bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 69
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ABD'nin oyunununa gelmemeli. Komsularimizla iyi geçinmemiz lazim. Yarin herkes gittikten sonra biz gene komsu kalacagiz. Unutmayalim ABD kendi çikarini düsünmüstür herzaman.
    Cevapla
  • Metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya kazakistana asker gonderdi..orta asyada gorunmek istiyor ..abd nin dunyanin heryerinde askeri usleri var... rusya natonun cok yakininda olmasini istemiyor..kendine gore hakli taraflari var ama amerika ukraynayi kulllanarak rusyanin yolunu kesmek istiyor..amerika yunanistana yerleserek bulgaristan.polonya ve romanyaya asker ve silah yigarak rusyanin haraketlerini kisitliyor..
    Cevapla
  • Şahin gözü 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd dedeagacdan cekilmelidir
    Cevapla
  • Ekrem 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin Yunanistan'a yaptığı silah ve ordu yiginagi ne olacak. NATO ymus. Rusya da çok korkmuştur artık bu açıklamadan. Rusya armut topamaz bimleniz lazım.
    Cevapla
  • Kerim 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu usa ve yavrulari bir sopa yemeden dunya huzura kavuşmaz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!