DSÖ kabusu açıkladı: Avrupa'nın yarısına bulaşacak!

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, son haftalarda elde edilen verilerin koronavirüsün Omicron varyantının yüksek derecede bulaşıcı olduğunu kanıtladığını açıkladı.

DSÖ kabusu açıkladı: Avrupa'nın yarısına bulaşacak!
DSÖ kabusu açıkladı: Avrupa'nın yarısına bulaşacak!
GİRİŞ 11.01.2022 14:03 GÜNCELLEME 11.01.2022 14:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüsün Omicron varyantının yüksek derecede bulaşıcı olduğunun kanıtlandığını açıklayarak, Avrupa için karamsar bir öngörüde bulundu.

DSÖ'nün Avrupa Direktörü Hans Kluge düzenlediği basın açıklamasında, yayılma hızının kesilmemesi halinde, önümüzdeki 6-8 haftada Avrupa nüfusunun yüzde 50'den fazlasının enfekte olmasının öngörüldüğünü söyledi.

AVRUPA'NIN YARISINDAN FAZLASINA BULŞACAK

Kluge, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Omicron'un yayılışı birçok ülkede istikrara kavuştu ya da azaldı ancak halen Delta varyantının yayılışından daha yüksek bir hıza sahip. Avrupa bölgesinde 2022'nin ilk haftasında 7 milyondan fazla yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bu sayı, önceki hafta yayınlanan verilerin iki katından daha fazla. Sağlık Ölçümleri ve Değerlendirme Enstitüsü'nün (IHME) tahminlerine göre, önümüzdeki 6-8 hafta içerisinde Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına Omicron varyantı bulaşmış olacak."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Kaan 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki bulassa ne olacak?
    Cevapla
  • Toprak 2 yıl önce Şikayet Et
    Verin korkuyu ekonomileri bitirdiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor