İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bir şahıs, Harem-i Şerif korumaları tarafından fark edilerek girişine izin verilmedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cuma hutbesi esnasında Mescid-i Aksa'nın kapılarında bekleyen korumaların, şüphelendikleri bir şahsı durdurdukları ve koruma odasındaki sorgusunda bu kişinin Müslüman olmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada söz konusu şahsın kimliğini göstermeyi reddettiği, bunun üzerine de Harem-i Şerif korumalarınca Mescid-i Aksa'dan çıkarıldığı ifade edilirken, söz konusu şahsın Yahudi olduğuna dair teyit edilmiş bir bilgi olmadığı kaydedildi.

İsrail polisinden de duruma ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslüman olmadığı ortaya çıkan şahsın sorgusuna ilişkin bir video kaydı da yayınladı.

Görüntülerde, siyah gözlük takan ve Müslüman kıyafetine benzer kıyafetler giyen şahsın elinde de tesbih taşıdığı görülüyor.

Korumaların sorularına kırık bir Arapça ile cevap vermeye çalışan şahıs, “Evet ben Müslümanım. Ben namaz kılarım, ben saygın biriyim.” diyor.

Söz konusu şahıs, İhlas Suresi'ni okumasını talep eden korumalara, “Ben insanlara okumam, ben taleal bedru aleyna'yı (ay doğdu üzerimize ilahisi) okurum.” diye cevap verdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, yağmurlu hava koşullarına rağmen Harem-i Şerif'te kılınan Cuma namazına 30 bin kişinin iştirak ettiğini açıkladı.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • hıghlander 17.01.2022 20:00
    bence bu herif Yahudi İsrail asıllı bir Amerikalı,ve bir şeyin provasını yapıyor,şayet hasta bir manyak değilse....muhtemelen İsrail'deki kız arkadaşına caka satacak.
  • aynen 16.01.2022 21:48
    Su uyur dusman uyumaz demis buyuklerimiz cok doru bunlar islamla kıyamete kadar urasacaklar onun şcin muslumanlar her zaman uyanık olmalı govenlik gorevlilerini tebrik ederiz
  • hbr 16.01.2022 18:46
    bizdede sokakta sorsalar yarısı bilmez ihlas suresini özellikle yeni nesil
  • tepki 16.01.2022 17:59
    ayni gandini peygamber soyu diye ilan edip dunyanin en iyi muslimani dedikleri gibi bu da ayni tip
  • necati 16.01.2022 16:49
    Yeryuzunde Kimligini Irkını Gizleyen Tek Millet Yahudi ve israililer
Daha fazla yorum görüntüle