Arnavutluk Başbakanı Rama'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü dolu sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ tarafından Laç şehrinde inşa edilen konutların teslim törenine katıldı. Arnavutluk Başbakanı Rama'nın "Cumhurbaşkanı Erdoğan, dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişidir" sözleri törene damga vurdu.

GİRİŞ 17.01.2022 15:00 GÜNCELLEME 17.01.2022 17:14
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan yeni yılın ilk resmi ziyaretini Arnavutluk'a gerçekleştirdi. 12:30 sularında Tiran Uluslararası Havalimanı'na inen Erdoğan'ı Başbakan Edi Rama resmi tören karşıladı.

Erdoğan'a ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu eşlik ediyor. 

Başbakan Edi Rama'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sıcak karşılama

ARNAVUTLUK BAŞBAKANI RAMA'NIN TÖRENE DAMGA VURAN SÖZLERİ

Arnavutluk Başbakanı Rama, "Tüm dünya liderleri 'Erdoğan ile dostluğunuz nereden geliyor?' diye soruyor. Onlara 'Erdoğan dediklerini yapan ve yaptığını diyen bir kişidir.' diyorum. Bu siyasi dünyada böyle liderler çok yoktur." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TOKİ KONUTLARI TESLİM TÖRENİNE KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile TOKİ tarafından Laç şehrinde depremzedeler için inşa edilen konutların teslim törenine katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizlere milyonlarca yüreğin sevgisini, tüm Türkiye'nin selamını getirdim. Sizlere kalbi sizinle çarpan kardeşlerinizin, dostlarınızın selamını getirdim. Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Arnavutluk'a aziz milletimizin kucak dolusu selamlarını iletiyorum. Bu anlamlı tören vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan, sizlerin coşkusuna ortak olmaktan büyük bahtiyarlık duyuyorum.Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'ta

Sizlerin huzur ve esenliğini kendimizinkinden ayrı tutmuyoruz. Aynı acıları pek çok kez yaşamış ülkenin insanları olarak depremler Arnavut halkı kadar bizim de yüreğimizi dağlamıştır. Deprem haberini alır almaz bölge halkının acılarını paylaşmak için hemen harekete geçtik. Devlet olarak bütün imkanlarımızı seferber ederek sizlerin yardımlarına koştuk. Kardeşler kardeşlerin imdadına zor zamanlarda yetişirler. Büyükelçiliğimiz, AFAD'ımız, TİKA'mız, bakanlığımız vasıtasıyla gereken yardım malzemelerini ve teknik ekipleri Arnavutluk'a ulaştırdık. 

"42 MİLYON AVROYA İNŞA EDİLDİ"

Başbakan ile sürekli temas halinde olarak yürütülen çalışmaları yakından takip ettik. Uluslararası camianın, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Arnavutluk'a yardım etmesi için bizzat görüşmelerde bulundum. Depremden sonra bölgeye yardıma ilk koşan ülkenin Türkiye olması aramızdaki güçlü dayanışmanın en güzel ispatıdır. Arnavut kardeşlerimizin yükünü bir nebze hafifletmek için yıkılan konutların yerine yenilerini inşa etme kararı aldık. 2020 Temmuz ayında gerekli mutabakat zaptını imzaladık, Koronavirüs salgınına rağmen aynı yılın Aralık ayında inşaatlara başladık. Bundan 13 ay önce tam bu noktada konutların temel atma törenini canlı bağlantı ile gerçekleştirdik. bugün de 522 konutu içeren ve yaklaşık 42 milyon avroya mal olan bu evleri sizlere teslim ediyoruz. 

"TÜRKİYE-ARNAVUTLUK DOSTLUĞU DEVAM EDECEK"

Bu süreçte Türkiye olarak biz de depreme, sel ve yangın afetlerine maruz kalsak da Arnavutluk'a ve sizlere olan sözümüzü hayata geçirdik. Şimdi altını çiziyorum: Kardeşliğin nişanesinin çağrıldığında gelmek değil, ihtiyaç olduğunda orada olmak düşüncesiyle her daim yanınızda olmayı sürdüreceğiz. İnşallah bu hasbi temel üzerine inşa ettiğimiz Türkiye - Arnavutluk dostluğu devam edecektir. 

Arnavutluk'la hem ortak tarihi hem de ortak medeniyet değerlerini paylaşıyoruz. İyi ve kötü gününde kardeşinin yanında olmak da bizim medeniyet değerlerimizin en önemlilerinden biridir. Koronavirüs salgınında o büyük devletler, ülkeler kendi içine kapanırken sınırları dışındaki dramlara gözlerini yumarken biz hiçbir ayrım yapmadan dara düşen dostlarımızın imdadına koştuk. 

Erdoğan Laç kentinde Türkiye tarafından yaptırılan deprem konutlarının teslim töreninin ardından, adının verilmiş olduğu meydanı ziyaret ederek Başbakan Rama ile birlikte anıtın açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan’ın daha sonra, Rama’yla baş başa görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • Metehan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya milyonlarca Arnavutça TÜRKÇE bilen insan varken o tercümanı çokmu aramışlar?
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    İçimizden candan ve harbi bir millet , Yunan ile suları huyları barışmaz . Değerli Arnavut sanatçılarımız , İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy' umuz vardır .
    Cevapla
  • Vtdnş 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke size yaptıklarını bizede yapsa.
    Cevapla
  • Kâmil 2 yıl önce Şikayet Et
    "Cumhurbaşkanı Erdoğan, dediklerini yapan ve yaptığını söyleyen bir kişidir" nokta.
    Cevapla
  • Mert 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim reise hayırlı sağlıklı ölür versin inşallah birde şu süresiz nafaka sorununu bir an önce halletse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!