BAE'nin başkenti Abu Dhabi'yi İHA'larla vurdular: Ölü ve yaralılar var

BAE'nin başkenti Abu Dhabi'de petrol yüklü üç tankerin patladığı belirtildi. Abu Dhabi polisi, olayların İHA saldırısı sonucu gerçekleştiğini belirtti. Saldırıda 3 kişinin öldüğü 6 kişinin de yaralandığı belirtildi.

GİRİŞ 17.01.2022 14:37 GÜNCELLEME 18.01.2022 08:57
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

BAE'nin başkenti Abu Dhabi'de, ​petrol firması ADNOC'un depolama tesisleri yakınlarındaki Musaffah endüstriyel bölgesinde petrol yüklü üç tankerde patlama yaşandı.

Abu Dhabi polisi, olayların İHA saldırısı sonucu gerçekleştiğini belirtti.

İran destekli Husilere karşı kurlan Arap koalisyonu, Husilerin İHA'ları kullanarak saldırdığının tespit edildiğini belirledi.

BAE resmi haber ajansı WAM, saldırılarda 3 kişinin öldüğünü 6 kişinin de yaralandığını belirttti.

BAE'YE SALDIRIYI HUSİLER ÜSTLENDİ

Yemen'deki İran destekli Husiler, BAE'ye ait tesisleri balistik füze ve İHA'larla hedef aldıklarını duyurdu.

Husilere ait El-Mesira kanalında yayımlanan açıklamada, "Yemen Kasırgası" adı verilen operasyonun, "Suudi Arabistan, ABD ve BAE saldırılarının tırmanmasına bir yanıt olarak gerçekleştiği" bildirildi.

Açıklamada, Dubai ve Abu Dabi havaalanlarının, Abu Dhabi'nin Musaffah bölgesindeki petrol rafinerisinin, BAE'ye ait bazı önemli ve hassas tesisler ve bölgelerin, 5 balistik kanatlı füze ve çok sayıda İHA ile hedef alındığı aktarıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 40
  • Numan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sebebi belli BAE bize yanaşması
    Cevapla
  • Pöh E 2 yıl önce Şikayet Et
    Rüzgar iran git sıkıysa abd üslerini konvoylarını vur görelim adamlar generelinizi fantezi yaparak füzeyle patlattı. Allah bu müslüman devletlere akıl vermemiş anca birbirlerine saldırır savaşırlar elin gavuru birşey oldumu dost olmasa bile yanındayız destekliyoruz diyorlar birbirlerine. Bu olanlar müslüman devletlere haktır kafalarını kullansınlar
    Cevapla
  • Suat66 2 yıl önce Şikayet Et
    Evet ABD tehdidini yapmıştı şundan kimsenin şüphesi olmasın bunu yapan ABD başka kimse değil ama bu köpekler daha düne kadar ABD nin köpekiğini yapıyordu bunlara az bile ABD istedi diye Türkiye ye düşman olmuşlardı ABD bunları tehdide devam edince korkudan alel acele Türkiye ye geldi yardım istediler aynı katar gibi bu köpekleride Türkiye nin özel kuvvetleri koruyor bunları
    Cevapla
  • cola boykott 2 yıl önce Şikayet Et
    dünya yaniyor
    Cevapla
  • vw almayin 2 yıl önce Şikayet Et
    vursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama