BAE'den açıklama: Saldırı cezasız kalmayacak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Yemen'deki İran destekli Husi milislerin Abu Dabi'ye yönelik saldırısının cezasız kalmayacağını bildirdi.

BAE'den açıklama: Saldırı cezasız kalmayacak
BAE'den açıklama: Saldırı cezasız kalmayacak
GİRİŞ 17.01.2022 22:11 GÜNCELLEME 17.01.2022 22:11
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

BAE Dışişleri Bakanlığı, insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen ve 3 kişinin ölümüne 6'sının yaralanmasına neden olan saldırının ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Husi milislerin BAE topraklarını ve sivil tesisleri hedef alan saldırısını kınıyoruz. Bu saldırı cezasız kalmayacak. BAE, bu terör saldırılarına ve gerilimin tırmandırılmasına karşı cevap hakkını saklı tutmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Husilerin söz konusu saldırısının, uluslararası hukuka aykırı olduğu kaydedilen açıklamada, uluslararası camiaya, "sivilleri ve sivil tesisleri hedef alan bu terör saldırılarını kınama" çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde, Abu Dabi'deki Musaffah bölgesine İHA ile saldırı düzenlendiği, saldırının 3 yakıt tankerinde patlamaya neden olduğu kaydedilmişti.

Abu Dabi polisi de, söz konusu şüpheli İHA saldırısında biri Pakistanlı, 2'si Hindistanlı olmak üzere 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Suudi Arabistan öncülüğünde, BAE'nin de içinde yer aldığı Arap koalisyonu, Yemen'deki iç savaşta Mart 2015'ten bu yana Husi milislere karşı hükümet güçlerine destek veriyor.

YORUMLAR 19
  • Abdurrezak Al-Suyuti 2 yıl önce Şikayet Et
    Siz de Türkiye'den aldığınız SİHA larla Yemen'de büyük bir katliam gerçekleştirin hemen...
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen tereru destekledin portlek goz ahada seni isirmaya basladi ekdigini biciyorsun hic olmazsa afrikadaki yetimlere biraz bagista bulun sadaka ver
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Batacak olan bazı şehirler ....bazı önemli sanılan bölgeler. Her taraf ateş gibi zihinler meşkul şaşkınlık korkulu günler çok yakin ben bilmem Allah bilir... Allah....
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş tarih hesaplarının tekrar canlanması .yeni hayvan türlerinin bu sene görünmesi,vahsi dağal yaşam hayvanların sert ve saldırgan olması
    Cevapla
  • Hayati 2 yıl önce Şikayet Et
    Sahte dindarlardan gerçek din temsilcileri makam ve yönetim anlaşmazlıkları. Geçmiş bazı olayların sert keskin belirsizlikle olması istikbarat ağlarında bozukluk ve çatışma...... Siber üstünlük çatışması sahte mehdiler sahte mesihler içi boş idolojik örgütler idolojik çatışmalar vs...psikoloji savaşları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri