Alman medyası: Türk SİHA'ları yasaklansın

Almanya'ya yayın yapan Handelsblatt gazetesi, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Türk SİHA'ları ile istediğini yapabildiğini yazdı. Gazete, bu teknolojinin bir an önce durdurulması gerektiğini aktardı.

Alman medyası: Türk SİHA'ları yasaklansın
Alman medyası: Türk SİHA'ları yasaklansın
GİRİŞ 18.01.2022 10:10 GÜNCELLEME 18.01.2022 11:00
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Türk savunma sanayiinin yerli İnsansız Hava Aracı (İHA) ve Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) üretiminde yıllardır hız kesmeden artan başarısı, uluslararasında ses getirmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleriyle savunma sanayiine damga vuran Türk SİHA'larının özellikle Suriye, Irak, Libya ve Azerbaycan'daki başarısı, dünya ülkelerinin sipariş talepleriyle sonuçlandı.

ALMANYA'NIN YASAKLANSIN ÇAĞRISI

Ancak Türkiye'nin bu başarısı Almanya'da rahatsızlığa neden oldu. Ülkenin ileri gelen gazetelerinden Handelsblatt de, bu konuyu manşetine taşıdı.

Handelsblatt,  haberindeki manşet kapağında Türk SİHA'larıyla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kullanarak, "Katil robotlar gerçek oluyor" başlığını attı.

"DURDURMALIYIZ"

Haberin içeriğinde Türk SİHA'larında kullanılan yapay zeka teknolojisinin yasaklanması gerektiği vurgusu yapılırken Türkiye'nin uzun süredir bu teknolojiyi kullandığına yer verildi.

Türkiye'nin SİHA'larla özellikle Libya'daki başarısı üzerinde duran Handelsblatt, bir an önce Türkleri durdurmalıyız çağrısı yaptı.

YORUMLAR 54
  • Mehmet Temel 2 yıl önce Şikayet Et
    O zaman otomobillerde yasaklansın çok masum insanlar kazaya kurban gidiyor eğer almayanin bakış açısıyla bakarsak olaya sıha lar kontrollü kullanılıyor otomobiller ise herkes kullanılıyor onlarca kaza ve ölümlere sebep oluyor
    Cevapla
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar BMW Mercedes yapıyor, biz yapamazsiniz demedik,, Almanya'da sipariş ersin onlarada İHA SİHA satariz
    Cevapla
  • MOHAMED IBRAHIM 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye tekolojisi gelişmesi Neden gazetesici rahatiz oldu. Nedeni çok net Allah düşmanlari Her zaman Müslüman ülke gelişme Asla ve asla ieremezler.
    Cevapla
  • hssa 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin bu tepkinizden dolayı ne kadar gurur duydum anlatamam. Böyle devam Türkiyem.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye ? Siz insanların evlerini yerle yeksan eden, çoluk, çocuk ayırmadan herkesin üstünden geçen Leopard tanklarını üretip dünyaya satarken iyi, bunları kullanırken iyi bizim SİHA’lar mı sorun ? Çok çirkefsiniz gerçekten bu konu da kimse elinize su dökemez. Gören de SİHA’lar babalarının malı sanacak yasaklansınmış. ABD’nin SİHA’ları var hatta Boeing’in yapay zekalı jet SİHA’sı var, İsrail’in de bunlara sesiniz çıkmaz tabi. Şamarı yiyince susuyorsunuz hep. Ayrıca bizimle uğraşacağınıza gidin Ukrayna’ya destek verin. Dün İngiltere’nin nakliye uçağını hava sahasınızdan geçirmediniz. Düzlükleriniz de ayı oynuyor siz bizimle kafayı bozmuşsunuz.
    Cevapla
  • Selim 2 yıl önce Şikayet Et
    Pragmatistler işte. Duygusal yönlerini kaybetmişler. Sanki hiçbir şey olmamış gibi çıkıp özür diliyorlar. Türkiye’nin mülteci kampına dönmesine vesile olan Almanya’dır. Başkan Erdoğan daha Başbakan olduğu zamanlar bu Esat Suriye’de kendi halkını bombalayacak gelin burda güvenli bölge oluşturalım, hava sahasını saldırılara kapatalım dedi ama başını Almanya’nın çektiği AB hayır yeni bir Afganistan istemiyoruz deyip yanaşmadı. Esat kendi halkını bombalamaz dediler. Sonunda bizim dediğimi çıktı ve Türkiye milyonlarca mülteciyle kaderine terk edildi. Bu konu da hata yaptıklarını eski Alman dışişleri bakanı Sigmar Gabriel bizzat kendisi söyledi.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru kardeşim Amerikalıların afganistanda binlerce masum insanları öldürdüğünü hiç kimseden tık yok ne dedi Amerika pardon yanlışlık oldu daha sonra adam başı bin dolar ödediler bunların dini imanı yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık