Tarih vermişti! Biden'la görüşmesi sonrası 'savaş' açıklaması

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası 'savaş' açıklamasında bulundu.

Tarih vermişti! Biden'la görüşmesi sonrası 'savaş' açıklaması
Tarih vermişti! Biden'la görüşmesi sonrası 'savaş' açıklaması
GİRİŞ 28.01.2022 19:05 GÜNCELLEME 28.01.2022 20:09
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Batılı medya kuruluşlarını hedef alan Zelenskiy, ülkesinde savaş olacakmış hissiyatı oluşturulduğuna dikkat çekerek, "Bugün eskisinden daha fazla bir gerilim görmüyoruz. Evet asker sayısı arttı ama 2021 yılında Rusya’nın askeri tatbikatlarında bahsetmiştim. Medyadan gelen his şu ki sanki savaş var, sokaklarda askerler yürüyor, seferberlikle insanlar bir yerlere gidiyor. Bu doğru değil. Paniğe ihtiyacımız yok" dedi. Bu gibi söylemlerin ülke ekonomisine de zarar verdiğini ifade eden Zelenskiy, "Batı, Ukrayna'da yarın savaş olacak izlenimi veriyor. Bu doğru değil. Savaş söylemleri büyük panik oluşturuyor. Ukrayna ekonomisi bu söylemlerden zarar görüyor. Ukrayna ekonomisini istikrara kavuşturmak için 4-5 milyar dolara ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZE YARDIM İÇİN TASARLANMIŞTIR

Bir muhabirin Rusya’ya yönelik yaptırım tehdidi hakkındaki soruya cevap veren Zelenskiy, Rusya'ya yönelik yaptırım tehdidinin Ukrayna’yı korumak için değil, Avrupa Birliği'ni (AB) korumak için tasarlandığını ifade ederek, "Bu yaptırımlar ülkemize yardım için tasarlanmamıştır, bu Avrupa Birliği'ne yönelik tam teşekküllü saldırganlığı durdurmak içindir" dedi.

'ORDUMUZU GELİŞTİRECEĞİZ'

Ukrayna'nın NATO’ya katılma ihtimalini değerlendiren Zelenskiy, Ukrayna ordusuyla ilgili de cesur sözler sarf ederek, "Ukrayna'nın, NATO'ya katılımı konusu Ukrayna'ya bağlı değil. Batı, Ukrayna'nın, NATO'ya katılımını açıkça ilan etmeli. Ukrayna, NATO'ya katılsa da katılmasa da ordumuzu geliştireceğiz. Güçlü bir ordumu

BİDEN TARİH VERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Rusya'nın Ukrayna'yı Şubat ayında işgal edebileceği uyarısında bulunduğu belirtildi.



Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, "Rusya'nın Ukrayna'yı gelecek ay işgal edebileceğine yönelik açık bir ihtimal var" dediği bilgisini paylaştı.

Sözcü Horne, "Başkan Biden, Rusların Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etme ihtimalinin açık olduğunu söyledi. Bunu alenen söyledi ve biz aylardır bu konuda uyarıda bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Biden-Zelenskiy görüşmesinin "iyi gitmediği" iddiası

ABD medyasında yayınlanan bir habere göre üst düzey Ukraynalı bir yetkili, tarafların Rus saldırısının "risk düzeyi" konusunda anlaşamadığı için görüşmenin iyi gitmediğini belirtti. Yetkili, Biden'ın Zelenskiy'i işgalin yakın olduğu konusunda uyardığı, buna karşın Zelenskiy'nin Rusya'dan gelen tehdidin "tehlikeli, ancak belirsiz" olduğunu ve bir saldırının gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğinin kesin olmadığını ifade ettiğini aktardı.

YORUMLAR 51
  • Adım türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd polis cinayetleri ile .karışacak yazın kenara .adamlar eskiya gibi polis. sokakta adam vururyor .
    Cevapla
  • Deniz 2 yıl önce Şikayet Et
    Brent Petrolün yüksek olması için ABD'nin mutlaka Ukrayna ile Rusya'yı savaştırması lazım.
    Cevapla
  • Ramazan Karataş 2 yıl önce Şikayet Et
    bu 55 yaş üstü siyasetçilerin hepsini huzur evlerine yerleştireceksin
    Cevapla
  • X Day 2 yıl önce Şikayet Et
    Yen birbirinizide Dünya nefes alsın
    Cevapla
  • baba vanga 2 yıl önce Şikayet Et
    yeryüzü buna asla tanık olmayacak, zamanları ve mekanları bunu kaldıramaz. zıra yaptıklar aylarca bır bırıne uzaktan havlamak.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi