Fransa'da skandal karar: Başörtülü kadın resmi yüzünden...

Fransa'da Auvergne-Rhones-Alpes bölgesi, Grenoble kentinde bir sokakta çizilen başörtülü kadının duvar resmi nedeniyle duvar resimlerine yönelik sanat festivaline yapmayı planladığı para yardımını iptal etti.

Fransa'da skandal karar: Başörtülü kadın resmi yüzünden...
Fransa'da skandal karar: Başörtülü kadın resmi yüzünden...
GİRİŞ 29.01.2022 01:09 GÜNCELLEME 29.01.2022 01:09

Bölgeden yapılan açıklamada, Grenoble'da söz konusu resmin çizilmesinin "provokasyon" ve "kabul edilemez" olduğu savunuldu.

Bunun sadece aşırıcılara fayda sağladığı, şiddete ve nefrete körüklediği iddia edilen açıklamada, sokaklarda duvar resimlerinin yapıldığı "Street art fest Grenoble Alpes" isimli festivale yapılması planlanan para yardımının iptal edildiği belirtildi.

Fransız basınındaki haberlerde, duvar resminin 8 ay önce çizildiğine ve festivalle bir ilgisi olmamasına rağmen söz konusu yardımın kesilmesi kararı alındığına dikkati çekildi.

Festivalin Direktörü Jerome Catz, yaptığı açıklamada, bölgeye kararını gözden geçirmesine çağrısı yaptığını belirterek, festival için sadece Auvergne-Rhones-Alpes bölgesinde değil aynı zamanda Grenoble Belediyesinden de alacaklarını söyledi.

Söz konusu bölgenin 10 bin avroluk yardımı iptal etmesinin nedeninin siyasi olduğunu ve bunun nisanda düzenlenecek cumhurbaşkanı seçiminin öncesinde yaşanmasının manidar olduğuna işaret eden Catz, söz konusu resmi çizen sanatçının bazı insanların dinleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığına dikkati çekmek istediğini belirtti.

Bu olayın ardından resmin siyaha boyandığı ifade edildi.

Resmin üzerinde "Müslüman" yazan sarı yıldız da bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?