Fransa'da Endüstri İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Agnes Pannier-Runache, emekli bir kadının doğalgaz faturası ile ilgili sorununa skandal bir cevap verdi. Runache yaşlı kadına "peteklerini değiştir" tavsiyesinde bulundu.

Tüm dünyada yaşanan enerji krizi, Avrupa'da da kendini gösteriyor. Özellikle enerji kaynağı tedariği noktasında sıkıntılı günler geçiren kıta Avrupası, yüksek enflasyon ile darboğazda. Bu noktada kış aylarının da etkisiyle yükaselen doğalgaz ve elektrik faturaları gündemden düşmüyor. Fransa da bu sorunun yaşandığı ülkelerden biri konumunda. 

YAŞLI KADINA SKANDAL ÖNERİ

Fransa'da Endüstri İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Agnes Pannier-Runache, katıldığı bir yayında halkın sorularını cevapladı. Emekli ve yaşlı bir kadının yüksek gelen faturalarının düşüp düşmeyeceği ile ilgili sorusuna Runache'den tepki çeken bir cevap geldi. Fransız Bakan "Tesist sistemlerinizi yenileyin" yanıtını verdi. Geçinmekte zorlanan bir kadına Fransız bakanın cevabı izleyenleri öfkelendirirken, bakan sosyal medya hesaplarından eleştiri yağmuruna tutuldu. Fransız bakan yine sosyal medya hesabı üzerinden, yazılanlara cevap vererek kendini savunmaya kalktı. 

Yorumlar 81 Yorum Var
  • SiS 31.01.2022 20:42
    Ekonomik sıkıntı tüm dünyada var.
  • Kenan 31.01.2022 19:46
    Bundan daha mantikli bir cevap yok. Nasil mi? Yeni teknoloji petekler enerji verimliligini en az %50 artirabilir. Ancak Türkiyede hepsi eski oldugu icin ve enerji verimliligi diye birsey olmadigi icin bilmeyene akilalmaz öneri gibi gelmis olabilir.
  • harun 31.01.2022 19:28
    hollandada da durum farkli degil gaz parasi 130 eurodan 250 euroya firladi aylik saglik sigortalari ayni sekilde cogu seyi cepten oduyoruz yillik 400 euro ekstra odeniyor herseye igneden iplige zam geldi kimse aciz demiyor coluk cocuk calisiyoruz ayin sonunu zor getiriyoruz
  • BALTACI 31.01.2022 19:04
    Avrupa’yı merak edenler için gidin yaşayın yaşayabilirseniz bakalım 1 herzaman üçünçü sınıf muamele görürsünüz haa gidipde gelince büyük Türkiye cumhuriyeti devletinin gücünü sosyal devlet nasıl görün bu kadar yeter haaa paran varsa okursun paran yoksa sürünürsün inğilterede devletin üniversitesi yok paran varsa okursun ha sağlıkla ilgili hani Türkiye cumhuriyeti devletinin sağlık konumunu bayenmeyen gitsin görsün devlet hastanelerinde diş plikinligi yok paran varsa özl gidinde görün bakalım gelince bu vatanın toprağını yersiniz
  • Tepki 31.01.2022 18:42
    Bundan daha güzel yanıt var,gelsin Türkiye'de doğalgazı fuller iliklerine kadar ısınır. Suriyelilere ülkemizi açtık,fransızlarımı alamayacağız..!
Daha fazla yorum görüntüle