İngiltere'de Başbakanlıkta düzenlenen partiler için "liderlik başarısızlığı" tespiti

İngiltere'de Başbakanlık binasında düzenlenen ve Kovid-19 kısıtlamalarının ihlal edildiği öne sürülen partilerle ilgili raporda, Başbakanlığın "liderlik ve muhakeme başarısızlıkları" gösterdiği belirtildi.

GİRİŞ 31.01.2022 17:47 GÜNCELLEME 31.01.2022 20:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Sue Gray'in hazırladığı rapor, polisin talebi üzerine sınırlandırılmış şekilde yayımlandı.

Soruşturmaya konu etkinliklerin bazılarının, "halk sağlığı açısından taşıdığı riskler ve halka nasıl görünebilecekleri göz önüne alındığında ülke genelinde neler olduğu konusunda çok az düşünülerek yapıldığı" ifade edildi.

Raporda, bazı toplantılarda "yalnızca hükümetin kalbinde çalışanlardan beklenen yüksek standartlar değil, aynı zamanda o sırada tüm İngiliz halkından beklenen standartlara uymada ciddi başarısızlıklar olduğu" belirtildi.

Metinde, "Farklı zamanlarda 10 Numara (Başbakanlık) ve Kabine Ofisi'nin farklı bölümleri, liderlik ve muhakeme başarısızlıkları gösterdi. Bazı olayların gerçekleşmesine izin verilmemeliydi." ifadesi kullanıldı.

Başbakanlık binasının bahçesinin "uygun olmayan" bir şekilde "izin veya gözetim olmaksızın" toplanmalar için kullanıldığı vurgulanan raporda, biri Başbakan Boris Johnson'ın binadaki kişisel dairesinde olmak üzere toplam 12 etkinliğin polis tarafından soruşturulduğu belirtildi.

Metinde, polisin talebi nedeniyle soruşturma sürecini etkilememek adına bazı toplanmalara asgari düzeyde atıfta bulunulduğu da vurgulandı.

Başbakan Johnson, raporun yayınlanmasının ardından parlamentoda bir konuşma yapacak.

İngiliz Polisi'nden Boris Johnson'a doğum günü partisi soruşturmasıİngiliz Polisi'nden Boris Johnson'a doğum günü partisi soruşturması

BORİS JOHNSON ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Başbakanlıkta kısıtlamaların ihlal edildiği öne sürülen parti veya etkinliklerin sayısı, Johnson'ın 2020'deki ilk karantina sırasında Kovid-19 kısıtlamalarına aykırı olmasına rağmen bir doğum günü partisi yaptığının ortaya çıkmasıyla 17'ye yükselmişti.

Johnson'ın bunlar arasında yer alan ve 20 Mayıs 2020'de Başbakanlık bahçesinde düzenlenen bir partiye de katıldığı belirlenmişti.

İddiayı doğrulayarak özür dileyen Johnson, "kendi içkinizi getirin" denilerek personelin davet edildiği etkinliğin "iş etkinliği" olduğunu sandığını söylemişti.

Muhalefet ve Johnson'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den bazı milletvekilleri Başbakan'ın istifasını isterken, düzenlenen etkinliklerle ilgili olarak kıdemli memur Sue Gray bir rapor yazmakla görevlendirilmişti.

Bu arada polis de Gray'in ilettiği bilgiler ve Başbakanlıktaki görevli polis memurlarının ifadeleri kapsamında kendi soruşturmasını başlatmıştı.

İngiltere'de Başbakan Johnson üzerindeki istifa baskısı artıyorİngiltere'de Başbakan Johnson üzerindeki istifa baskısı artıyor

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 7
  • Abbas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam da İngiltere'nin Kemal Sunal'ı. Her zaman saçları elektrik çarpmış gibi.. Hiç bir şey umurunda değil.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 yıl önce Şikayet Et
    Başbakan hakkında polis rapor düzenliyor ve suç işlediğine kanaat getirdiği raporu işleme sokuluyor. Üstelik krallıkla (kraliçe) yönetilen bir ülkede!?... Bu haberi okuyunca deli gibi güldüm. Neden bilmiyorum...
    Cevapla
  • BBG 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu adamı birde Tramp'i aslında seviyorum....
    Cevapla
  • Yahya 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin ülkende sende yerin dibine bat emi insana benzeyen domuzdan bakan senin ülkende din allah peygamber yoktur Yok Yok Yok Yok
    Cevapla
  • isim 2 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden konusma acaba kac cami var biliyormusun ingilterde kac medrese var biliyormusun
    Cevapla
  • İbarhim 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sac bas karışmış nasil basgan bu adam yaww
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı