Eski Ukrayna Savunma Bakanı: "Rus birlikleri Kiev'i ele geçirmeye hazır"

Eski Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Zagorodnyuk, Rusya'nın, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i veya başka bir şehri ele geçirmeye yetecek kadar askerinin olduğunu fakat bunun henüz büyük çaplı işgal için yeterli olmadığını bildirdi.

Eski Ukrayna Savunma Bakanı: "Rus birlikleri Kiev'i ele geçirmeye hazır"
Eski Ukrayna Savunma Bakanı: "Rus birlikleri Kiev'i ele geçirmeye hazır"
GİRİŞ 06.02.2022 18:27 GÜNCELLEME 06.02.2022 18:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Eski Ukraynalı bakan Zagorodnyuk, İngiliz The Guardian'a verdiği röportajda, Rus işgalinin kaçınılmaz olduğuna inanmadığını dile getirerek, Rusya'nın asker yığınağının sürdüğünü ancak Kremlin'in niyeti ve stratejisinin belirsiz olduğunu kaydetti.

"RUSYA HERHANGİ BİR ŞEHRİ ELE GEÇİREBİLİR"

"Rusya artık Ukrayna'daki herhangi bir şehri ele geçirebilir." değerlendirmesinde bulunan Zagorodnyuk, ancak büyük çaplı bir saldırı için hala 200 bin askerin yeterli olmadığını düşündüğünü belirtti.

Eski Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Zagorodnyuk

Zagorodnyuk, "Burada siyasi bir son görmüyoruz." ifadesini kullanarak, Putin'in Kiev'i ele geçirmesi durumunda, büyük çaplı bir savaşın olacağını ve Ukrayna ordu güçlerinin mücadele edeceği yorumunda bulundu.

Eski bakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MUAZZAM BİR DİRENİŞ OLACAK"

"Muazzam bir direniş olacak. (Putin) Neden bunu yapasın ki? Ukrayna, 'Rusya'ya katılalım' demeyecek. Bu anlaşıldı. Tabii ki Putin tamamen hayal dünyasında yaşamıyorsa ve kendi gerçeklik anlayışına sahip değilse. Kan olacak, yaptırımlar olacak. Şu anda Avrupa'da kimsenin böyle bir uluslararası savaşa ihtiyacı yok."

"YANILTMA OPERASYONLARI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ"

Zagorodnyuk, ABD'nin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye gerekçe göstermek üzere sahte bir saldırı videosu hazırlayabileceğine dair ellerinde bilgi olduğu açıklamalarına da değinerek, ABD yönetiminin Rusya'nın planları ve kapasite hakkında istihbarat yayınlamakta haklı olduğunu belirtti.

Rusya'nın bu olası planın "biraz tuhaf" göründüğünü dile getiren Zagorodnyuk, ancak Moskova'nın daha önce benzer yanıltma operasyonları gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

"BENİM ASIL ENDİŞEM KİEV İÇİN"

Zagorodnyuk, Rusya'nın Belarus'taki asker sayısını artırdığına da dikkati çekerek, "Olası bir saldırıya hazırlanıyorlar. Benim asıl endişem Kiev için." ifadesini kullandı.

ABD ordusu ve istihbarat yetkilileri, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali durumunda 50 bin kişinin ölebileceği ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceği yönünde durum tespiti yapmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik büyük çaplı bir işgal için hazırlıkları tamamlamaya yakın olduğunu belirten yetkililer, başkent Kiev'de hükümetin iki gün içinde düşeceği değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    ne Dermanbey Anadolu'nun nede diğerlerinin yorumlarını doğru bulmuyorum. Daha haklıyla haksızı ,aptalla akıllıyı bile ayırt edemiyorsunuz yorum yapmaya kalkıyorsunuz.
    Cevapla
  • Karadağ 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Donetsk ve Luhansk bölgesine eninde sonunda girip topraklarına katacak yaşayan halk zaten çoğunluğu Rus vatandaşı olmuş Rus yanlısı çoğunlukta olan yerler bazen savaşarak değilde bu şekilde toprak kaybedersin Ukrayna buraları kaybetmiş durumda çoktan
    Cevapla
  • hayat vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    siha lar savaşın kaderini belirleyecek silahlar iyi kullanırsanız Rusya yanaşamaz
    Cevapla
  • Sınır 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya. Uzak dur.savaş istemiyoruz.uzak dur.buralar bağımsız bir devletin toprakları.savaşmak istiyorsan git abd ile savaş.nedir sizlerin bu katil olma hevesiniz.ukraynadan uzak durmalısın.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bunlar armut mu toplar kaos panik ne hazirim dersin herkese islah verirsin agac da silah ile egitim olmaz sorun ukrani halk da iclerinde cok hain var ayni pkk chp gibi ilk yapmalari bunlari idam edecek tek halk kalacaksin erdogan olmasa benzeri durum biz de olacak idi neymis heykel degil silah yapmak gerek ve nukler ve atom su an ukrania da nukler silah olsa usa rusya bu kadar isgal meraklisi olmaz idi usa galiba rusya isgal et ben destek veririm diyor kaos cikarip avrupa silah satmak pesinde usa asla guvenme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi