Venezuelalı bebek sahil güvenliğin açtığı ateşle öldü

Trinidad ve Tobago sahil güvenlik polisinin ülkelerinden kaçan göçmenleri taşıyan tekneye ateş açması sonucu Venezüellalı bir kadın vurularak yaralandı ve dokuz aylık bebeği kollarında öldü.

Venezuelalı bebek sahil güvenliğin açtığı ateşle öldü
Venezuelalı bebek sahil güvenliğin açtığı ateşle öldü
GİRİŞ 08.02.2022 21:41 GÜNCELLEME 08.02.2022 21:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Karayipler ülkesi Trinidad ve Tobago'da Sahil Güvenlik, Venezuelalı göçmenleri taşıyan tekneye ateş açtı.

5 Şubat gecesi yaşanan olayda bir anne yaralanırken, kucağındaki bebek yaşamını yitirdi. İnsan hakları avukatları saldırı kınayıp soruşturma başlatılmasını talep etti.

Sahil Güvenlik'ten Kerron Valere'nin dün yaptığı açıklamaya göre kolluk kuvvetleri, tespit ettikleri göçmen teknesini korna, ışık ve işaret fişekleriyle uyararak durdurmaya çalıştı. Valere, görevlilerin daha sonra uyarı ateşi açtığını söyledi.

Açıklamada göçmen teknesinin "saldırgan" manevralarla ilerlemeye devam edip Sahil Güvenlik personelinin botuna çarpmaya çalıştığı iddia edildi. Buna göre kolluk kuvvetleri, göçmen teknesi daha büyük olduğu için korkup teknenin motoruna ateş açtı.

Tekne durduktan sonra bir kadının mermiyle yaralandığı, kucağındaki bebeğininse yaşamını yitirdiği görüldü. Adı açıklanmayan kadın hastaneye kaldırılırken durumunun "stabil" olduğu açıklandı.

KAYNAK: THE GUARDİAN
YORUMLAR 1
  • erdem 2 yıl önce Şikayet Et
    silahsız insana ateş açılır mı yazıklar olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'