Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamak istiyoruz

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan Türkiye ile normalleşme açıklamaları geldi. Paşinyan "Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamayı, Türkiye'yle diplomatik ilişkiler kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamak istiyoruz
Paşinyan: Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamak istiyoruz
GİRİŞ 10.02.2022 15:07 GÜNCELLEME 10.02.2022 15:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan ile ilişkilerin normalleşmesi için "müzakerelere hazırız." açıklamasını yaptı.

Sputnik'in internet sayfasındaki habere göre Paşinyan, "Hükümetimizin hedefi, Azerbaycan'la barış anlaşması imzalamak ve Türkiye'yle diplomatik ilişkiler kurmak." dedi.

"DEMİR YOLU İÇİN ANLAŞMA İMZALANMALI"

Paşinyan, Azerbaycan'ı Ermeni topraklarından geçerek Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'ne bağlayacak demiryoluyla ilgili anlaşmanın imzalanması gerektiğini de söyledi.

Karabağ'da açılması planlanan demiryolunun da yasal olarak kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayan Ermenistan Başbakanı, Bakü'den olumlu yanıt gelmesi halinde karayollarında yenileme ve inşa çalışmaları için hazır olduklarını da kaydetti.

MÜZAKERELER 24 ŞUBAT'TA

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan da Türkiye ve Ermenistan'ın özel temsilcilerinin ikinci görüşmesinin 24 Şubat'ta Viyana'da gerçekleşeceğini hatırlattı.

"Bu görüşmede, özel temsilciler arasında devlet sınırının açılmasına ve diplomatik ilişkiler kurulmasına yönelik kapsamlı müzakerelere başlanacağını umuyoruz. Ankara'dan olumlu sinyaller alıyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu paşinyan raks eyliyirdın ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor