ABD'den Endonezya'ya onay çıktı! 13,9 milyar dolarlık anlaşma

ABD ile Endonezya arasında savunma alanında yeni bir anlaşma sağlandı. ABD Dışişleri Bakanlığı, Endonezya'ya 13,9 milyar dolar değerinde F-15ID tipi savaş uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışını onayladı.

GİRİŞ 11.02.2022 06:15 GÜNCELLEME 11.02.2022 09:54
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

ABD Savunma ve Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Endonezya'ya tahmini değeri 13,9 milyar dolar olan F-15ID savaş uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışının onaylanmasına karar verdi." ifadesi kullanıldı.

Satış onayına ilişkin Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada, satış paketinde 36 adet F-15ID uçağı ile 87 yedek motor ve diğer destek ekipmanının yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, satışın Endonezya'nın güvenliğine önemli katkı sağlayacağı ancak bölgedeki güç dengesini değiştirmeyeceği kaydedildi.

Fransa Endonezya’ya 42 Rafale savaş uçağı satıyorFransa Endonezya’ya 42 Rafale savaş uçağı satıyor

Dışişleri Bakanlığının silah satış onayları sadece ABD yönetimi açısından satışın bir mahzuru olmadığı anlamına geliyor.

ABD Kongresinin 30 iş günü içinde Bakanlığın kararına itiraz etmemesi durumunda, yönetim satışın yapılmasına onay verilen ülke ile satış paketinin içeriği için görüşmelere başlıyor.

Bu görüşmelerin sonunda ABD, o ülkeye bir teklif mektubu sunuyor. Teklife olumlu yanıt aldığı takdirde de tedarik işlemi gerçekleşiyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    alma Endonezya alma sonra fidyeden kurtulamassin biz hala fidye ödüyoruz f35 verilmedi s400 bahane edip üstüne yattı. birde içine girerse muhakefeti başına bela eder. abd den iğne alma ab den iğne alma bunlardan alacağına müslüman ülkelerle beraber uçak yapın. .olmaz diye bir şey yok
    Cevapla
  • dostt birr 2 yıl önce Şikayet Et
    abd den silah alınmaz biz aldık ne oldu.parça sıkıntı modernizasyon sıkıntı. sonra sana emir verir durur pkk besler yunanı üstüne salar. sınırında terör besler seni kullanır atar. .sende abd yi at gitsin böyle müttefik düşman başına. .
    Cevapla
  • Hacivat 2 yıl önce Şikayet Et
    Sözde müttefikimiz abd türkiyeye f 35 f 22 satmayacak önüne gelene satacak bu kabul edilemez acil rusyadan su 57 su 35 alinmali
    Cevapla
  • Karagöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Yar bana bir eğlence, hemen söyledim hacı cav cav rusyadan alıyoruz uçakları.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Üretilen su57 var mı hiç baktın mı?
    Cevapla
  • Kalkan 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin ukraynayi ruslara ezdirmeye neden gayret ettigini hala anlamadik ni
    Cevapla
  • Mehmet Açıkalın 2 yıl önce Şikayet Et
    abd'nin çöpünü bile almayın Türkiye büyük bir devlettir kendi silahınıda uçağınıda yapar inşaallah Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler