Erdoğan'dan BAE'li yatırımcılara mesaj: Türkiye cazip bir mevzuata sahip

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE'de iş insanları ve yatırımcılara hitap etti. Erdoğan toplantıda, Türkiye'nin iş kurma ve iş yapma fırsatları bakımından son derece cazip mevzuata sahip olduğunu dile getirdi.

GİRİŞ 15.02.2022 11:05 GÜNCELLEME 15.02.2022 11:43
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE'de iş insanları ve yatırımcılara hitap etti.

"EKONOMİK BAĞLANTILARIMIZI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ"

"- Ticari ilişkilerin geliştirilmesi noktasınca güçlü bir iradeye sahibiz. Bir kez daha dünkü görüşmede bunu teyid ettik. Zira 13 anlaşmayı imzalamış olduk. BAE, Türkiye'nin Körfez bölgesindeki başlıca ticaret ortağıdır. Ticari ilişkilerimiz hacmini korumuş özel sektördeki ortaklıklar canlılığını muhafaza etmiştir.

Şimdiki ortak hedefimiz, ikili ticaret hacmimizi daha da yükseltmektir. Geniş bir yelpazede imzalanan belgeler bu hedef doğrultusunda birlikte çalışma arzumuzu ortaya koymuştur.

- Her alandaki ekonomik bağlantılarımızın güçlendirilmesi için biz de gereken adımları atıyoruz. Türkiye 85 milyonluk nüfusu, yükselen sanayi üretimi, nitelikli istihdam kapasitesi ve coğrafi konumuyla öne çıkan bir ülkedir. Koronavirüs salgını sürecinde yaşananlar Türk ekonomisinin dayanıklılığını açıkça göstermiştir. Hızlı karar alma mekanizmalarımız ile üretim, yatırım ve istihdamı teşvik eden adımlarımızla salgın sürecini suhuletle yönettik.

HER ALANDA İŞ BİRLİĞİ ADIMLARI ATILIYOR

- BAE ileri teknoloji şirketlerine uygun yatırım ortamı sağlıyor. Türkiye ise dinamik nüfus ile yeni gelişmelere öncülük ediyor.

- Karayolu, havayolu, bankacılık ve finansman başta olmak üzere her alandaki ekonomik bağlantıların güçlenmesi için biz de gereken adımları atıyoruz.

- Çift haneli olacağına inandığımız 2021 yılı büyüme rakamlarıyla başarımızı taçlandırmış olacağız. Uluslararası yatırımcıların ülkemize ilgisi giderek artıyor.

- Biz 2003 yılından bu yana 239 milyar dolardan fazla doğrudan uluslararası yatırım çekmeyi başarmış bir ülkeyiz.

"TÜRKİYE İŞ KURMA VE YAPMA KONUSUNDA ÇOK CAZİP

- Türkiye iş kurma ve iş yapma fırsatları bakımından son derece cazip mevzuata sahiptir. Altyapı ortamını iyileştirmeye yönelik adımlarımız uluslararası yatırımcılara ilave fırsatlar sunuyor. BAE özel sektörünün Türkiye ile ticari ortaklıklar tesis etmenin faydalarına tüm boyutlarıyla vakıf olduğunuza eminim."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 19
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar 15 temmuzun finansörü degilmiydi?
    Cevapla
  • haydar 2 yıl önce Şikayet Et
    şu sattı satıyor muhabbetini bir bırakın arkadaş ya. hakikaten bizim millet doksanları özlemiş.
    Cevapla
  • Ali aksoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan biktik be,çöpcüsü de biliyor gelin bir araya yaşatin şu ortadogu insanina hak ettigi,yaşam kalitesini,ABD ve AB,nin allah belasini kendi insalarinin iyi yaşam sürmesi için diger fakir dünya devletlerini soyuyorlar.Eee nerde türkiye,nerde israil,nerde Misir,nerde iran ve nerde BAE,nerde zengin diger kavimler?Bir araya gelip neden bir dünya gücü olamiyorlar?Avrupalilar bunu başardi,neden bu başari ortadoguda olmuyor?
    Cevapla
  • şifre=verimlilik 2 yıl önce Şikayet Et
    "- Biz 2003 yılından bu yana 239 milyar dolardan fazla doğrudan uluslararası yatırım çekmeyi başarmış bir ülkeyiz." 20 yılda 239 milyar sadece geçen ay 180 milyar dolar yeni yatırım geldi Çin'e. Çinden daah iyi model mümkün değil. Ne yapıyorlarsa virgülüne kadar yapılmalı. Devlet her alanı organize etmeli ve başarısızlığa izin vermemeli hiç bir sektörde. Üretim miktarı yani verimlilik enflasyonun ve herşeyin anahtarı. Verimli değil Türk işçisi ve üreticisi. Aynı paraya ayda 320 USD maaşa daha az zamanda kat be kat çok iş yapıyor Çinli.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı kızın çabalarını takdir ediyoruz, ancak bunlar abilerinin müsaade ettiği kadar yatırım yaparlar. Olaki fazla yatırım yapmaya kalkarlarsa o zamanda içimizdeki İngilizler engel olmaya çalışırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı