Avustralya sınırları çift doz aşılı ziyaretçilere açılıyor

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, artan COVID-19 vakalarıyla birlikte Mart 2020’de kapatılan ülke sınırlarının yarın yeniden açılacağını duyurdu.

Avustralya sınırları çift doz aşılı ziyaretçilere açılıyor
Avustralya sınırları çift doz aşılı ziyaretçilere açılıyor
GİRİŞ 20.02.2022 09:31 GÜNCELLEME 20.02.2022 10:30

Melbourne Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Başbakan Scott Morrison, yaklaşık 700 gündür kapalı olan ülke sınırlarının, çift doz COVID-19 aşısı yaptıran ziyaretçilere yeniden açılacağını söyledi.

AVUSTRALYA KAPILARINI AÇIYOR

Yaklaşık 1,2 milyon kişinin Avustralya'ya gitmek için vize aldığını açıklayan Başbakan Morrison, sınırların açılacağı pazartesi günü ülkeye 56 uçağın ineceğini ve bunun sonraki günlerde artacağını belirtti:

"Dünyanın dört bir yanındaki turistlere mesajım şudur. Çantalarınızı toplayın ve hayal edebileceğiniz harika deneyimlerden birini yaşayın. Ve paranızı yanınızda getirmeyi unutmayın çünkü harcayacak çok yer bulacaksınız."

SINIRLAR 2020 YILINDA KAPATILMIŞTI

İlk COVID-19 vakasının 25 Ocak 2020’de kaydedildiği Avustralya’da vaka sayıların yükselişe geçmesiyle alınan tedbirler kapsamında, ülke sınırları Avustralya vatandaşları ve daimi oturma izni olanların dışındaki kişilere 2020 Mart sonunda kapatılmıştı.

Zorunlu haller dışında sokağa çıkma yasağı, olağanüstü hal ve tam kapanma gibi sıkı tedbirlerin uygulandığı ülkede, yurt dışındaki Avustralya vatandaşları ve daimi izni olanların geri dönüşüne de aylık sınırlama getirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor