İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, yaptıkları telefon görüşmesinde Ukrayna-Rusya krizini ele alarak, Rusya'ya daha hızlı ve şiddetli ekonomik önlemler uygulama konusunda anlaştı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü
İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ABD'li mevkidaşı Blinken ile telefonda görüştü
GİRİŞ 23.02.2022 22:27 GÜNCELLEME 23.02.2022 22:29

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna-Rusya krizindeki gelişmeleri ele aldı. Bakanlar, Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusuna sözde bağımsızlığı koruma bahanesiyle asker gönderme kararını kınayarak, Rusya'ya karşı hızlı ve şiddetli ekonomik önlemler geliştirmek ve uygulamak konusunda anlaştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanı Antony Blinken bugün İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ile görüştü. Blinken, Rusya’nın Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlıları tarafından kontrol edilen sözde cumhuriyetlerin sözde bağımsızlığını tanıma ve bu bölgelere barış gücü olarak Rus birlikleri gönderme kararını kınadı" denildi

Açıklamada ayrıca, "Görüşmede, Rusya'ya karşı hızlı ve şiddetli ekonomik önlemler geliştirmek ve uygulamak için kapsamlı ikili koordinasyonu ele alındı. Blinken, Ukrayna'nın egemenliğine, toprak bütünlüğüne ve Avrupa güvenliğine olan bağlılığına sarsılmaz desteğini dile getirdi" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu