Ukrayna'daki Türk vatandaşları Rus saldırılarından korunmak için sığınaklara kaçarken, Sinan Bayraklı isimli Türk vatandaşı, “Komşularla birlikte hepimiz sığınaklara iniyoruz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna saldırılarından korunmak isteyen halk, sığınaklara koşuyor. Odessa kentinde ailesiyle yaşayan Türk vatandaş Sinan Bayraklı sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle sığınaklara girdiklerini ifade etti. Komşularıyla birlikte güvenli bir bölgede olduklarını belirten Bayraklı, “Komşularla birlikte sığınaklara iniyoruz” dedi. Paylaştığı diğer görüntülerle de ülkedeki son durumla ilgili bilgiler veren Bayraklı, “Gece uyumadık. Putin’in konuşmasından sonra Odessa’da ilk patlamalar duyuldu. Çocuklar panik halinde onları sığınaklarda güvene aldık. Türk komşularla birlikte buradan bir çıkış planı yapmaya çalışıyoruz. Şu an sokağa çıkıp bir yere gitmeye çalışmıyoruz bunun güvenli olacağını düşünmüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Uyuyan insanların üzerine bomba attılar”

Odessa’daki saldırılardan etkilenen Bayraklı, “Maalesef gayet hain bir şekilde uyuyan insanların üzerine bomba attılar. Konsolosluktan haber bekliyoruz. Burada korku ve panik hali var. Kısıldık kaldık hareket edemiyoruz. Umarım 2. bir saldırı olmaz. Olursa Allah yardımcımız olsun. Allah kimseye böyle bir felaket göstermesin” dedi.

'Şu an atış yapıldı ev hopladı'

Şu an atış yapıldı, ev hopladı. Putin’in konuşması sonrası ilk atışlar başladı. O panikle birlikte acil durum planımız vardı. Bunun olabileceğini kimse beklemiyordu. Tabi ilk refleks olarak çocuklarımı, eşimi burada bizim belirlediğimiz müstakil kiler olarak kullandığımız yere indirdik. Evleri yaptırırken şaka olarak da Sığınak olarak kullanıyoruz diyorduk. Eşimi çocuklarımı hemen oraya indirdim. Bir- iki saat gerginlik sürdü. Bir Türk komşumuz daha var. Hiçbir yere gitmemeyi daha güvenli bulduk. Ana arterlerde seyahat etmeyi güvenli bulmadık. Çok haince bir saldırı oldu. İyi Haberler duymuyorum. Eşimin kardeşi çatışmanın ortasında kaldı."

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Kamil 25.02.2022 23:17
    Türk vatandaşları ile evli Ukrayna vatandaşlarının ve ailelerinin bölgeden tahliyesi için , Rusya ile uzlaşılmalıdır . Askerlere yakalanıp , kimlik tespiti yapılırsa kötü muameleye maruz kalmalarınının teminatını almalıyız .
  • Hak 25.02.2022 00:48
    Mubarek cuma gecesi hürmetine yarabbim insan kanından beslenen yamyam rusların üzerine ebabil kuşlarını gönder yarebbim. AMİN. EL. EMİN
  • Hak 25.02.2022 00:40
    Mevlam Ukrayna'daki bütün masum insanları korusun yardım etsin amin yorumlara baktım da bazıları geri.zekalı gibi yazı yazmış onların şuan duaya ihtiyacı var dua edin kardeşim
  • Turgay Yılmaz 25.02.2022 00:23
    Sinan Bey RABBİM yar ve yardımcınız olsun. Keşke fırsatımız olsa oraya gelebilsek, destek olabilsek ah ah. Enfes tabir kahbece uyuyan insanları bombaladılar. Bu namusu sokakta Deyyus putin, kılınıza dokunamaz İnşaALLAH. O altında aslanlar gibi durduğun Bayrağımızın iti olsun iti Deyyus putin. Dualarımız sizinle Hakkınızı helal edin lütfen, elimizden gelen dua.
  • sülo 24.02.2022 22:36
    baska yasiyacak yer bulamadinmi.....
Daha fazla yorum görüntüle