Savaş ne kadar sürecek: Kremlin'den resmi açıklama!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesine ilişkin Kremlin'den savaşın süresi ile ilgili ilk açıklama yapıldı. Kremlin "işgal yok, operasyon hedefe varana kadar sürecek" dedi!

GİRİŞ 24.02.2022 14:12 GÜNCELLEME 24.02.2022 15:28
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgali ile ilgili Kremlin'den açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada işgalin süresi ve amacıyla ilgili bilgi verildi.

Kremlin söz konusu açıklamada operasyonun bir işgal olmadığını iddia ederken, operasyon sürecinin Putin'e bağlı olduğu ve hedeflere varılana kadar süreceği ifade edildi. "Rusya’yı demir bir perdenin arkasına kapatmanız imkansızdır. " denildi.

PESKOV DUYURDU

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Askeri operasyonun süresine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karar vereceğine işaret eden Peskov, "Hedefler, Putin tarafından Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve nazizmden arındırılması olarak tanımlandı. Her ikisi de ülkemiz ve halkımız için tehdit oluşturuyor. Zaman çerçevesi, sonuçlara ve ilerlemeye bağlı olacak ve doğal olarak Putin tarafından tanımlanacak.” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA KONUŞMAYA HAZIRSA, HAZIRIZ

Dmitriy Peskov, Ukrayna yönetimiyle ilgili temas kurmaya hazır olup olmadıklarına yönelik soruya, "Putin, kırmızı çizgimiz olan sorunların çözülmesi için Ukrayna'dan ne bekleyeceğimiz konusundaki vizyonunu formüle etti. Bu şartlar, tarafsızlık durumu ve silahların konuşlandırılmasının reddedilmesiyle ilgili. Eğer Ukrayna yönetimi bunu konuşmaya hazırsa.” yanıtını verdi.

Ukrayna’ya yönelik askeri harekatın başlamasıyla Rus piyasalarında ve rublesinde yaşanan değer kayıplarıyla ilgili de konuşan Peskov, "Piyasaların duygusal tepkisi zaten öngörülmüştü ve tepki süresinin olabildiğince kısa olması için gerekli tüm önlemler alındı." dedi.

Peskov, Putin’in bugün Rusya’daki şirketlerin üst düzey yöneticileriyle de bir araya geleceğini aktardı.

YORUMLAR 64
  • Milli Duruş 2 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Batının gazına gelen ve yalnız bırakılan ukrayna fazla can kaybı olmadan rusya ile anlaşmalı....
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynanın aklına şaşıyorum. ABD ve AB nin gazına geldi. Aha karşında koskocaman örnek var Türkiye. Suriyeye bak biz Nato üyesiyken adamlar bizi desteklemeyi bırak pyd/ypg yi bize karşı silahlandırdılar. Fransızlar beton tüneller yaptılar. Her türlü desteği verdiler neyine güveniyorsun ki ,kör müsünüz.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı katil, bir ülkeyi işgal başka nasıl olur bi söylede öğrenelim.
    Cevapla
  • Sinan öz karakas 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna Rusya ile anlaşmalı Rusya ABD ye dünyanın 5ten büyük olduğunu kanıtladı Rusya yı teprikederim
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Al bir saf daha, tebrik ettiğin katiller imkanını bulursa nükleerle balistikle vurur dost ukraynayı vurduğu gibi bizide işgal eder karımıza kızımızada acımadan tecavüz eder, az kafa kafa!
    Cevapla
  • Erdal 2 yıl önce Şikayet Et
    Masum insanları öldüren katil sürüsünü mü tebrik ediyorsun. 9ayıl sana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!