Kırımoğlu: Ukrayna halkı asla teslim olmayacak

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu, Ukrayna’daki durumun kötü olduğunu ancak Ukrayna halkının asla teslim olmayacağını söyledi.

GİRİŞ 24.02.2022 19:58 GÜNCELLEME 24.02.2022 22:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın Ukrayna saldırısı hakkında ilk açıklamayı QHA’ya yaptı. Kırımoğlu, Ukrayna’daki durumun kötü olduğunu ancak Ukrayna halkının asla teslim olmayacağını vurguladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı konusunda değerlendirmede bulunan Kırımoğlu, “Kırım Tatar halkı Türkiye’den destek bekliyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanıyla görüştüm. Türkiye’den daha fazla destek istedim” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Kırımoğlu, “Türkiye’deki muhalif partilerden de beni aradılar. Türkiye’deki esas siyasi güçler Ukrayna tarafında” dedi.

KAYNAK: KIRIM HABER AJANSI
YORUMLAR 8
  • albay 2 yıl önce Şikayet Et
    askerler silah bırakmaya başladı. çünkü motivasyon göremiyorlar. içlerinde rus yanlıları çok. kerson limanını çatışmasız teslim ettiler
    Cevapla
  • Cevap Bekleriz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada sormakta zaruret var ve sormak en doğal bir haktır: İkide bir ağzını açtıkça "Çerkeslerin Rusyaya yenilişini" evire çevire başa kakanlara sorumuzdur: Kırım Tatarları şimdi Rusyaya karşı ne yapıyor, nasıl direniyor, kaç kurşun atıyor? Onlar, Çerkezler gibi Ruslara yenilmezler. Ne buyururlarsınız?
    Cevapla
  • Sayın Sedef'e 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah şahidim olsun ki milliyetçi değilim, milliyetçiliği de sevmem. Türkleri de Çerkeslerden çok severim. Seçim yapmak zorunda kalsam Türk tarafındayım. Benim de tepki sorum milliyetçiliğe ve milliyetçi geçinenlere.
    Cevapla
  • Sedef 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu söylediğin şeyi ilk kez duyuyorum! Ayrıca Çerkes milliyetçiliğini de lütfen Çerkesya'da yap.
    Cevapla
  • Kartal23 2 yıl önce Şikayet Et
    O iş çoktan bitti Ukrayna artık Rus toprağı geçmiş olsun.
    Cevapla
  • Tual 2 yıl önce Şikayet Et
    Ukranya halkı liderlerini yanlız bırakarak kaçıyor
    Cevapla
  • Paol 2 yıl önce Şikayet Et
    Zenginleri kaçıyor normal halk savaşa hazır
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye den ab ye, abd ye, İngiltere ye kına yollayalım, kınamaktan başka bir işe yaramıyorlar... Hele bir BM var o daha büyük kınar, orayada kına yollayalım... Biz her zaman mazlumun yanında olan bir toplumuz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir