Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar Rusya'nın Ukrayna'daki tehlikeli ilerleyişinin Moldova'dan Belarus'a kadar tam anlamıyla karadan ve denizden Batı'ya karşı bir miğfer oluşturacak şekilde bir oluşuma gittiğini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 25 Şubat'ta "özel askeri operasyon" adı altında başlattığı işgal girişimi Rus işgal güçlerinin havadan, karadan ve denizden büyük saldırılarıyla ilerleyişi hızla devam ediyor.

Ağar, karadan ve denizden Batı'ya karşı tam anlamıyla bir miğfer oluşturma girişimini harita üzerinde şu şekilde anlattı;

Rusya daha önce ilhak etmiş olduğu alanla (Kırım) şimdi ele geçirdiği (Donbas bölgesi) alan arasındaki karasal boşluğu doldurmaya çalışıyor. Burada bir yarım miğfer oluşturma niyetinde. Bu yarım miğferle birlikte Sumy ve Kharkiv'de de başarılı olursa Kırım'la Belarus arasında NATO'ya karşı kendi güdümünde karasal bir miğfer oluşturmuş olacak. Daha önce kendisinin iddia etmiş olduğu siyasi tampon bölgeden daha öte topoğrafik bir niyet ve maksadın peşinde.

Odesa üzerinden başka bir niyeti daha ortaya çıktı. Rusya Baltık'tan getirmiş olduğu 6 çıkartma gemisi var, 60 tank ve 3 bin asker taşıma kapasiteli, onları burada konuşlandırmıştı. Bu askerler üzerinden burada bir çıkarma harekatı yapar Kırım'la Moldova'daki 14. orduyu yani Sovyetler Birliği'nin dağılmasında beri buradan çıkartmayı kabul etmediği hatla burasını birleştirirse tam anlamıyla karadan ve denizden Batı'ya karşı bir miğfer oluşturmuş olacak. 

Yorumlar 8 Yorum Var
  • TÜRKELLİ 25.02.2022 20:32
    Asıl hedef sıcak denizlere kapısı olan İstanbul,İstanbul,İstanbul.Gerisi hikaye .Gerçeği görmek için Vilademir olmaya gerek yok.
  • Türkiye 25.02.2022 19:49
    Bence de bu sebep ve saldırıyı bildikleri için biz de rusya gibi aynı sebeple yunana ve musula girmeyelim diye bu iki yere yığınak yaptı caydırıcılık için. Uzun vadede ise bizi tehtid edip yıldırmak..
  • aaa 25.02.2022 19:49
    bencede Ukrayna Yem, asil hedef Turkiye ve Turkiyenin yakindakilerin guclerinin zayiflatilmasi Turkiye kim ile yakinlasacaksa onun elindeki guclerini elinden almaya calisiyorlar simdi rus ekonomik olarak cokuntuyee ugratmak icin sebepleri var yaptirim uygulamak icin sebepleri var. Rus ekonomik olarak zayiflatirlirsa sirda cin olabilir sonrasinda cinin gucunu elinden almaya calisacaklardir diye dusunuyorum.. InshaAllah Turkiye savasin icine girmez cunku Turkiye de savasa sokulmak isteniyor her acidan Turkiyeyi zayiflatmak istiyorlar o yuzden hic kimseye guvenmemek lazim
  • Vatandaş ! 25.02.2022 18:50
    Ukraynanın, Rusya karşısında AB/ABD/NATO/FETÖ/EOKA tarafından yanlız bırakılma sebebi 28 Şubat ile doğrudan ilişkilidir ! Yunanistandaki her adaya ve özellikle DEDEAĞAÇ a üs kurup Tanklar ve helikopterler yığan ABD/Yunanistan UKRAYNAYA neden yardım etmiyor ? Çünkü (Onların hesaplarına göre) Türk ordusunun ukraynaya çıkarma yapması gerekiyordu ! (UKRAYNA Yem olarak kullanıldı ) Bu boşlukta istanbul işgal edilecekti ! AB/ABD nin sessizliği bundandır ! Muhalefetin S400 sıkıntısıda bundandır!
  • Vatan 25.02.2022 18:06
    İçimizdeki amerikan mandasını kabul eden hainler ne düşünüyor acaba
Daha fazla yorum görüntüle