Arap Birliğinden Rusya-Ukrayna açıklaması

Mısır'ın talebi üzerine temsilciler düzeyinde Kahire'de olağanüstü toplanan Arap Birliği, Rusya-Ukrayna savaşı ve Ukrayna'da ikamet eden Arapların tahliyesini görüştü.

Arap Birliğinden Rusya-Ukrayna açıklaması
Arap Birliğinden Rusya-Ukrayna açıklaması
GİRİŞ 28.02.2022 19:32 GÜNCELLEME 28.02.2022 19:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Arap Birliğinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Rusya-Ukrayna krizinin diyalog yoluyla çözülmesine ve bölgedeki Arap vatandaşlarının korunmasına yönelik tüm çabaların destekleneceği" duyuruldu.

Ukrayna'daki gelişmelerin endişeyle takip edildiği ve bu ülkedeki insani durumun kötüleştiği belirtilen açıklamada, üye ülkelerle "krizin çözülmesi ve bölgedeki Arap vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması" konularının masaya yatırıldığı aktarıldı.

Uluslararası hukukun ilkelerine ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesine saygı gösterilmesinin öneminin vurgulandığı açıklamada, Arap Birliğinin "gerginliğin azaltılması, istikrarın yeniden sağlanması ve hayatın normal akışının yeniden başlamasına yönelik tüm girişimleri destekleyeceği" ifade edildi.

Ukrayna'da bulunan Arap vatandaşları ile diplomatların güvenliğinin sağlanması ve ülkeyi terk etmek isteyenlere gerekli kolaylıkların temin edilmesi için, Arap ülkeleri arasında mevcut iş birliği ve koordinasyonun sürdürülmesi gerektiği belirtildi.

Arap Birliği olağanüstü toplantısında ayrıca "Rusya-Ukrayna krizine diplomatik çözüm bulunmasına katkı sağlaması için bakanlar düzeyinde heyet oluşturulmasına" ilişkin taslağın da tartışıldığı kaydedildi.

Mısır, Ukrayna'daki gelişmeler üzerine dün Arap Birliğini temsilciler düzeyinde acil toplantıya çağırmıştı.

YORUMLAR 2
  • sebo 2 yıl önce Şikayet Et
    heh bir siz eksiktiniz
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Eh beeee hiristiyan kulübü eğer maksadınız insani ise ruslara gösterdiğiniz tepkinin %10 israile gösterirdiniz kansızlar israil işkalci değil mi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması