Rusya için Ukrayna'dan sonraki iki numaralı hedef: Belçika

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken, Belçikalı uzmanlar Belçika’nın siber saldırıda Ukrayna’dan sonra Rusya için iki numaralı savaş hedefi olduğunu öne sürdü.

Rusya için Ukrayna'dan sonraki iki numaralı hedef: Belçika
Rusya için Ukrayna'dan sonraki iki numaralı hedef: Belçika
GİRİŞ 01.03.2022 00:51 GÜNCELLEME 01.03.2022 00:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Belçikalı güvenlik uzmanları, ülkenin son bir aydır yoğun Rus bilgisayar korsanları tarafından siber saldırılara maruz kaldığını belirtti. Belçika’nın siber alanda Rusların hedefi olduğu belirtilirken, bu durumun asıl sebebi Belçika’nın ev sahipliği yaptığı NATO ve Avrupa Birliği (AB) kurumları olarak gösterildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Katolik Levent Üniversitesi Siber Güvenlik Uzmanı ve Profesörü Axel Legay, “Savaş aslında 24 Şubat’ta başlamadı, 24 Ocak’ta başladı. O günden bu yana Belçika çok yoğun bir şekilde Rusya kaynaklı siber saldırılara hedef oluyor. Yoğun saldırıların ilk hedefi elbette Ukrayna. Devlet kurumları, bankalar, hatta özel hesaplar hedef alındı. Bu süreçte en çok saldırı alan ikinci ülke ise Belçika oldu’’ dedi.
Siber korsanların doğrudan NATO ve AB kurumlarını hedef almak yerine bu kurumlarla iletişim halinde olan ve basit yöntemlerle korunan kullanıcılar üzerinden hedef sistemlere girdikleri ve tahribat yaptıklarını bildiren Legay, "Belçika bu ortamda güvende sayılmaz’’ dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • Anonim 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc den tek istediğim ölmeden önce şu belçika devleti ve halkının savaş ve zulmü tatması. Kauçuk tarlalarında ölen çocukların, tecavüz edilen çocukların, kolları kesilen gençlerin, sefalete mecbur kalan halkın ahı çıksın. Lütfen dünyanın en fakir ülkesini araştırın, Allah cc rızası için 10 dk ayırın, meşhur youtuber ın bir videosu var, içiniz paramparça olur daha yeni ve güncel bilgiler var. Umarım Allah cc belçika ve avanelerinin belasını versin, Amin.
    Cevapla
  • Hay Allah.. 2 yıl önce Şikayet Et
    hangi uzman mış bakalım onlar? isimleri çokmu gizli?
    Cevapla
  • xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    yarabbim bunlarda kendini bir şey sanıyor. ulan sizin işiniz sömürmek emmek teröre destek olmak, siz kimsiniz rusya ile aşık atıyorsunuz.
    Cevapla
  • mysti 2 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan.
    Cevapla
  • Habib 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendilerini nimetten saysinlar diye konusuyorlar. Yani rusyanin düsman bildigi buyuk mu oluyor şimdi ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!