Yanan ormanlarımız Türkiye-Kore dostluğuyla yeniden yeşeriyor

Geçtiğimiz aylarda Antalya, Nevşehir, Kilis, İstanbul ve Muğla’da fidan dikimleri gerçekleştirilen Türkiye-Kore Dostluk Ormanları’nın sonuncusu, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kurulacak

Yanan ormanlarımız Türkiye-Kore dostluğuyla yeniden yeşeriyor
Yanan ormanlarımız Türkiye-Kore dostluğuyla yeniden yeşeriyor
GİRİŞ 01.03.2022 20:32 GÜNCELLEME 01.03.2022 20:32

Geçtiğimiz aylarda Antalya, Nevşehir, Kilis, İstanbul ve Muğla’da fidan dikimleri gerçekleştirilen Türkiye-Kore Dostluk Ormanları’nın sonuncusu, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde kurulacak. 3 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenecek fidan dikim törenine, Güney Kore halkını temsilen Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee de katılacak. Dikimler tamamlandığında, Koreli doğaseverlerin bağışladığı yaklaşık 150 bin fidan toprakla buluşmuş olacak.

"KÖKÜ BİZDE-YEŞİL VATAN HEPİMİZİN"

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarında zarar gören alanların yeşillendirilmesi amacıyla Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD) tarafından başlatılan “Kökü Bizde-Yeşil Vatan Hepimizin” kampanyasına destek veren Koreli doğaseverlerin bağışladığı fidanlar bu kez Osmaniye’de toprakla buluşuyor. 

Antalya, Nevşehir, Kilis, İstanbul ve Muğla’da geçtiğimiz aylarda fidan dikimleri gerçekleştirilen Türkiye-Kore Dostluk Ormanları’nın altıncısı ve sonuncusu, Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Karatepe köyü kırsalında kuruluyor. 3 Mart 2022 Perşembe günü düzenlenecek fidan dikim törenine, başta Güney Kore’nin Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee olmak üzere üst düzey katılım ve yüzlerce doğaseverin eşlik etmesi bekleniyor.   

TÜRKİYE – KORE DOSTLUĞU FİDANLARLA YEŞERİYOR

Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Osmaniye’nin Karatepe köyündeki Türkiye - Kore Dostluk Ormanı’na Kore halkı tarafından bağışlanan 10 bin fidanın dikimi gerçekleştirilecek. Osmaniye, Kadirli ve çevre şehirler, Kore şehit ve gazilerinin yoğun olarak yaşadığı yerler olması bakımından ayrıca önem taşıyor. Türkiye-Kore Dostluk Ormanı projesi kapsamında planlanan dikimler tamlandığında, Koreli doğaseverlerin bağışladığı yaklaşık 150 bin fidan toprakla buluşmuş olacak.

ÇEKUD BAŞKANI DEBİK’TEN ÇAĞRI

Türkiye’nin Kore halkıyla dostluğunun eskilere dayandığını hatırlatan ÇEKUD Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, “Türkiye ile Kore arasındaki bağ, zor zamanlarda birbirine koşan iki dost olarak her zaman dipdiri ve güçlü. Dünya halklarına örnek olacak bu güç ve güven ilişkisinin son meyvesini, olimpiyatlarda sarf edilen bir sözle harekete geçen Koreli dostlarımızın 150 bine yakın fidanı kısa sürede ülkemize bağışlamasıyla tekrar görmüş olduk. Dostluğun nasıl ormanlara dönüştüğüne yakından şahit olduk. Bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen Orman Genel Müdürlüğümüz, Kore’nin Türkiye Büyükelçisi Won Ik Lee, doğasever Kore halkı ve katkıda bulunan çevrecilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kore şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz başta olmak üzere Osmaniye, Kadirli ve yakın şehirlerdeki çevre dostlarını, Karatepe’yi yeniden yeşertmek için gerçekleştireceğimiz fidan dikim törenimize davet ediyoruz” dedi. 

TÜRKİYE - KORE DOSTLUK ORMANLARI FİKRİ NASIL OLUŞTU?

Geçtiğimiz yıl Tokyo'da yapılan olimpiyatlarda, Türkiye - Güney Kore kadın voleybol karşılaşmasını milli takımımız kaybetmişti. Güney Kore Voleybol Milli Takımı Kaptanı Kim Yeon-koung, maçın ardından basına verdiği ropörtajında, ülkemizde büyük orman yangınları olduğunu belirterek sporseverleri Türkiye’ye fidan bağışında bulunmaya davet etmişti. Bir anda Kore gündemi, Türkiye’deki ormanlar ve Türk dostluğu oldu.

Koreli doğaseverler bir aylık sürede ÇEKUD’un bağış platformu www.DikiliAgacimVar.com üzerinden 150 bine yakın fidan bağışında bulundu. Güney Kore’nin Türkiye Büyükelçiliği ile de istişare edilerek Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde belirlenen 6 şehre “Türkiye - Kore Dostluk Ormanı” oluşturulması karar alındı. Antalya, Nevşehir, Kilis, İstanbul, Muğla ve Osmaniye’deki fidan dikimleri tamamlandığında Koreli doğaseverlerin bağışladığı yaklaşık 150 bin fidan toprakla buluşmuş olacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"