ABD Adalet Bakanlığı Rus oligarklarını hedef alan birim kurdu

ABD Adalet Bakanlığı, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya hükümeti ve oligarklara getirilen yaptırımların uygulanması amacıyla oligarkların yatları, jetleri, gayrimenkulleri ve diğer mal varlıklarını hedef alan özel bir birim kurdu.

ABD Adalet Bakanlığı Rus oligarklarını hedef alan birim kurdu
ABD Adalet Bakanlığı Rus oligarklarını hedef alan birim kurdu
GİRİŞ 02.03.2022 21:43 GÜNCELLEME 02.03.2022 21:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland yaptığı açıklamada, "KleptoCapture" adı altında yeni bir özel birim kurduklarını duyurdu.

Garland, görev gücünde, savcılar, federal ajanlar, kara para aklama uzmanları, vergi uzmanları, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), ABD Vergi İdaresi (IRS) gibi kurumların uzmanlarının yer alacağını söyledi.

"Rusya hükümetinin bu adaletsiz savaşı yürütmesini sağlayan kişileri soruşturmak, yakalamak ve yargılamak için altına bakılmadık taş bırakmayacağız. Kanunlarımızı ihlal ederseniz, bunun hesabı sorulur." 

"SUÇLULARIN PEŞİNE DÜŞECEĞİZ"

Söz konusu görev gücü, Kremlin'e yakın Rus oligarkların yatları, jetleri, gayrimenkulleri ve diğer mal varlıklarına el koymayı amaçlıyor.

ABD Başkanı Joe Biden, dün akşam Kongre'de yaptığı "Birliğin Durumu" konuşmasında şunları söylemişti.

"ABD Adalet Bakanlığı, Rus oligarkların suçlarının peşine düşecek özel bir görev gücü kuruyor. Avrupalı ortaklarımız gibi biz de sizin yatlarınızı, lüks apartmanlarınızı, özel jetlerinizi bulup bunlara el koyacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yaptırımların hepsi görüntü. düne kadar nerdeydi bu kanunlar. çıkarınız neyse onu boyayarak dünyaya yutturuyorsunuz.bu kanun dediğiniz emperyalizmin kanunları.gerçek mazlum halklar için ne yaptınız?bu kanunlarınız neredeydi?Allah ın adaleti mutlaktır ve birgün siz zalimlere tecelli edecektir.
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    rusya aclik gunlerin geri geliyor ama hakettin beter ol insallah...
    Cevapla
  • Turancılar 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaşan ülkeler mi vatandaşlar mı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler