Pentagon'dan nükleer açıklaması: Erteliyoruz

Pentagon, Rusya'nın nükleer kuvvetleri teyakkuza geçirdiği açıklaması üzerine yanlış anlaşılmaması için Minuteman III balistik füze tatbikatını ertelediklerini açıkladı.

Pentagon'dan nükleer açıklaması: Erteliyoruz
Pentagon'dan nükleer açıklaması: Erteliyoruz
GİRİŞ 02.03.2022 23:21 GÜNCELLEME 03.03.2022 11:01
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un fitilini ateşlediği nükleer savaş tartışmasına, Pentagon'dan yanıt geldi.

Pentagon, Rusya'nın nükleer kuvvetleri teyakkuza geçirdiği açıklaması üzerine yanlış anlaşılmaması için Minuteman III balistik füze tatbikatını ertelediklerini açıkladı.

Pentagon, “Nükleer savaş kazanılamaz ve başlatılmamalıdır.” açıklamasını yaptı. 

"TEHLİKELİ VE SORUMSUZ"

Günlük basın toplantısında konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Putin’in hafta sonu Rus nükleer kuvvetlerine özel bir alarm verdiğini hatırlatarak ABD’nin bunu "tehlikeli ve sorumsuz" olarak gördüğünü belirtti.

Kirby, şunları söyledi:

"Bu tür kışkırtıcı söylemler ve en önemli silahlarımızı kapsayan nükleer konuşlanmada yapılacak olası değişiklikler kabul edilemez. ABD benzer bir adım atmadı. Bu nedenle, yanlış anlaşılabilecek herhangi bir eylemde bulunmaya niyetimiz olmadığını göstermek üzere Savunma Bakanı, Minuteman III kıtalararası balistik füze denememizin bu hafta ertelenmesi talimatını verdi, biz bu kararı kolay almadık; sorumlu bir nükleer güç olduğumuzu göstermek için aldık."

ABD’nin nükleer silah kapasitesine güvendiğini anlatan Kirby, "Bu, hazırlığımızda geriye doğru bir adım değildir ve güvenilir bir nükleer kapasite sağlamak için diğer rutin faaliyetleri zorunlu olarak iptal edeceğimiz anlamına da gelmez." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Tatbikatın adına bak "muniteman " önünde sonunda bunların topuyla savaşacağız galiba. Hem de yakın bir gelecekte
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kore sürekli nükleer silahını dile getiren bir ülke heran supriz olabilir ukranya rusya savaşı biranda kore savaşına dönebilir.Bu aralar 3. Dünya savaşı çok dillendiriliyor birileri kasıyor bu durumu.
    Cevapla
  • Yorgun Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    tabi tabi, hiroşima ve nagasakiye kazara düşmüştü atom bombaları, dünyada nerde zulüm varsa amerika ordayken bu aldatmacalara ancak sizinle birlikte ellerinde mazlumların kanı olan müttefikleriniz inanır.
    Cevapla
  • ayho 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sonuna kadar davasında haklı. Ukrayna nın natoya girmesi rusyadan çok bizim zararımıza zaten planda rusya değil türkiye hedef. abd karadenizden turkıyeyı kusatırsa egeden zaten kusatmıs guneyden pyd ıle kusatmıs dogudan gurcustan ıle kusatırsa o zaman bız topun agzındayızdır.
    Cevapla
  • Eser 2 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon yetkilileri abd'yi yok edebilecek tek ülkenin nükleer gücüyle rusya olduğunu söyledi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü