Rusya Devlet Başkanı Putin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Herkes müzakere masasından gelecek haberleri beklerken Putin açıklamalarına 'Operasyonlarımız devam ediyor" mesajı ile başladı. Putin açıklamasında, "Özel askeri harekat planladığımız gibi devam ediyor. Koyduğumuz tüm hedeflere ulaşıyoruz." şeklinde devam etti.

SAYGI DURUŞU

Putin canlı olarak ekranlara verilen değerlendirmesinde, hayatını kaybeden askerler için de saygı duruşunda bulundu. Rusya Devlet Başkanı, önünü ilikleyerek ayağa kalktı. Putin, askerlerin anısına sessiz bir şekilde beklerken, saygı duruşunun ardından yerine oturarak konuşmasına devam etti.

5 VE 7 MİLYON RUBLE TAZMİNAT

Putin, savaşa katılan askerlere ödenecek tazminat ile ilgili de açıklamada bulundu.

Rusya Devlet Başkanı "Özel harekatta hayatlarını kaybeden insanların aileleri 7 milyondan fazla ruble tazminat alacak. Ekstra ödeme yapmamız gerektiğini düşünüyorum hayatını kaybedenlerin ailelerine.

Savunma Bakanlığımız 5 milyon ruble tazminat ödeyecek. Sigorta da alacaklar bu özel harekata katılanlar ve yaralananlar, zarar görenler de aynı şekilde. 2 milyon 960 bin ruble alacaklar ve eğer engelli durumuna düşerlerse aynı şekilde tazminat alacaklar. Aynı zamanda Savunma Bakanlığını da korumak üzere diğer emniyet kuvvetlerinden katılan memurlarımıza destek olacağız.

Ukrayna'da askerlerimiz Rusya için savaşıyorlar. Ukrayna'nın silahını bırakması için bunu yapıyorlar. Bizim sınırlarımızda, komşularımızda bir tehdit olmasın Rusya'ya diye savaşıyorlar. Biz her zaman hayatını kaybeden askerlerimizi hatırlıyor olacağız. Onların ailelerini, çocuklarını, yakınlarını, sevdiklerini korumak adına elimizden geleni yapacağız.

Şunu ifade etmem lazım, özel harekat devam ediyor programa göre. Bütün tespit ettiğimiz hedeflere ulaşıldı. Savunma Bakanlığımız daha haberler verecektir." açıklamalarını yaptı.

Yorumlar 68 Yorum Var
  • Evet 04.03.2022 11:52
    kurtarmaz ne yapsan
  • Cango 04.03.2022 09:41
    Putin bir köpek cinsidir dünyanın başına bela bir hayvandır
  • Hasan 04.03.2022 07:26
    Rusya’yı da Ukrayna’yı da hafife almamak gerekli. Akrabalık ilişkileri olan iki askeri birliğin savaşı bu. Karşı karşıya kalan başka millet olsa durum cok daha farklı olurdu. Avrupa karşılık veremeyeceği Rusların kara gücünü zayıflatma peşinde.
  • Kaya 04.03.2022 07:25
    Türk askeri sivilleri korumak için kendisini feda ediyor.dunyada türk askeri gibi merhametli mertçe savaşan başka millet yoktur.
  • Kasim 04.03.2022 06:06
    Para almaniz icin ölmeniz gerekir rus askerleri. Lakin ukrayna ne diyor? Teslim olun, silah birakin ve geri dönün bizde size 50 bin dolar verelim dedi. Oldukten sonra para, yasarken para. Karar sizin "
Daha fazla yorum görüntüle