Beyaz Saray: 'Savaş suçu' olarak değerlendirilecek

Beyaz Saray, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları konusunda soruşturmalarının sürdüğünü ve sivillerin kasıtlı hedef alınmasını "savaş suçu" olarak değerlendireceğini bildirdi.

Beyaz Saray: 'Savaş suçu' olarak değerlendirilecek
Beyaz Saray: 'Savaş suçu' olarak değerlendirilecek
GİRİŞ 04.03.2022 22:53 GÜNCELLEME 04.03.2022 23:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırısını "sorumsuzluğun zirvesi" olarak nitelendirerek, bu ülkeye santral çevresindeki saldırılarını durdurma çağrısı yaptı.

Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin Kiev Büyükelçiliğinin, Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Rusya'nın Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne düzenlediği saldırının "savaş suçu" olduğunun belirtilmesine ilişkin Psaki, "Biz şu anda kendi incelemelerimizi sürdürüyoruz. Sivillerin hedef alınması, yasak silahların kullanılması gibi konuları inceliyoruz. Henüz bir sonuca varmadık. Ancak sivillerin kasıtlı olarak hedef alınması savaş suçu olarak değerlendirilecektir." yorumunu yaptı.

Psaki, Rusya'nın Zaporija Nükleer Santrali'ne saldırısıyla ilgili de "Bu sorumsuzluğun zirvesidir. Kremlin nükleer santralin etrafındaki saldırılarını durdurmalıdır." ifadelerini kullandı.

Nükleer santrale yönelik saldırının kendilerini endişelendirdiğinin altını çizen Psaki, "Rus hükümetinin eylemi sorumsuzca ve tehlikelidir. Bölgedeki ve çevredeki sivillere yönelik çok büyük bir tehdide yol açabilirdi." dedi.

YORUMLAR 18
  • karanehir 2 yıl önce Şikayet Et
    Fakat zalimler, kendilerine söylenenleri başka sözlerle değiştirdiler. Bunun üzerine biz, yapmakta oldukları kötülükler sebebiyle zalimlerin üzerine gökten acı bir azap indirdik. (2/59)
    Cevapla
  • karanehir 2 yıl önce Şikayet Et
    Savaş suçları cezalandırılsa idi, tek bir abd başkanı sağ kalmazdı.
    Cevapla
  • Vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen birinci derece savaş suçlusun Ey ABD
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizin rekortmen baskaniniz Bush u da unutmayin
    Cevapla
  • Ayse 2 yıl önce Şikayet Et
    Peki kendi islediginiz savas suclari ne olacak ? Bunlari görmüyor Rusyayi suclamak icin her yolu deniyorsunuz. Medya elinitde. Istadiginiz gibi yazdiriyor ve toplumlara sunuyorsunuz. Yazdiklari hep yalan. Irak,Afganistan ve Suriyedede ayni yol izlendi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü