Çin yapımı bir atom reaktörü daha Pakistan’da devreye girdi

Çinli araştırmacılar tarafından geliştirilen “Hualong-One” atom reaktör serisi, ülke dışında rağbet görmeye devam ediyor.

Çin yapımı bir atom reaktörü daha Pakistan’da devreye girdi
Çin yapımı bir atom reaktörü daha Pakistan’da devreye girdi
GİRİŞ 07.03.2022 14:37 GÜNCELLEME 07.03.2022 14:37

Kısa bir süre önce İngiltere’den onay alan Hualong-One, Pakistan’da üretime başladı.

Pakistan’ın Karachi kentindeki Hualong-One reaktör dizisinin dördüncü bloku şebekeye bağlanarak ülkenin enerji üretimine katkıda bulunmaya başladı.

PAKİSTAN DEVREYE GİRDİ

Karachi atom reaktörü projesinin K-3 Bloku, Çin tarafından geliştirilen üçüncü jenerasyon atom reaktörünün Pakistan’da devreye girdiği dördüncü tesis oldu. Hualong-One’ın her dört bloku da şu anda şebekeye bağlı durumda. China National Nuclear (CNNC) şirketinden yapılan açıklamaya göre, her bir reaktör tam randımanla işlemeye başladıktan sonra, yılda 10 milyar kilovatsaat akım üreterek Pakistanlı 4 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Bu, yılda 3,12 milyon ton kömürün yerini tutacak ve 8,16 milyon ton karbondioksit emisyonundan kaçınılması anlamına gelecek. Bir başka ifadeyle, bu sayede 70 milyon ağacın absorbe edebileceği hacimde karbondioksit emisyondan kaçınılmış olacak.

NÜKLEER TEKNOLOJİ

Pakistan’ın enerji yapısının optimize edilmesine katkı yapacak olan bu reaktör dizisinin başarılı faaliyeti, aynı zamanda Hualong-One teknolojisinin de başta İpekyolu ülke ve bölgeleri olmak üzere, tüm dünya piyasasında genel kabul görme eğilimini artıracak. 

Tüm nükleer bileşenleri Çin’de üretilen Hualong-One atom reaktör tesisi, küresel güvenlik standartlarını tamamıyla karşılıyor ve kendisine 60 yıllık bir ömür biçiliyor. Hualong-One işletimi sayesinde Çin; ABD, Fransa ve Rusya gibi ülkelerin yanı sıra üçüncü jenerasyon nükleer teknoloji alanında küresel zirveye oynuyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!