Polonya Başbakanı Morawiecki: "6 aya kadar Rus gazına bağımlılık bitecek"

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkesinin Rus gazına olan bağımlılığına değinerek, "6 aya kadar Rus gazına bağımlılık bitecek" dedi.

Polonya Başbakanı Morawiecki: "6 aya kadar Rus gazına bağımlılık bitecek"
Polonya Başbakanı Morawiecki: "6 aya kadar Rus gazına bağımlılık bitecek"
GİRİŞ 10.03.2022 02:18 GÜNCELLEME 10.03.2022 02:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Geçen yıl yapımı duran Baltık Doğal Gaz Boru Hattı’nda çalışmalar yeniden başladı. Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki yaptığı açıklamada, "Son 5 yılda Norveç'e uzanan Baltık Boru Hattı’nı inşa ettik ve on yıllar sonra Rus gazından bağımsız olacağız" dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu geçtiğimiz salı gün düzenlediği toplantıda, Rus gazından bağımsızlaşma eylem planını açıklamış, yıl sonuna dek AB içinde gaz kullanımının 3'te 2 oranda azaltılacağı ve 2023'te Rus gazından tamamen bağımsız olunacağı öngörülmüştü. Başbakan Morawiecki ise öngörülere kıyasla Polonya'nın bu tarihten çok daha önce 6 ay gibi bir süre sonunda bu bağımsızlığa erişeceğini açıkladı.
Baltık Doğal Gaz Boru Hattı’nın devreye alınması için muhtemel tarihi Başbakan Morawiecki tarafından böylece kısmen de olsa duyurulmuş oldu.

Polonya’nın gaz depolarının yüzde 80’i dolu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden birkaç gün önce Devlet Varlıkları Bakanı Jacek Sasin, Rusya'dan gelen gaz arzını sınırlamaya hazır olduklarını ve halihazırda devletin gaz depolarının yüzde 80'inin dolu olduğunu bildirmişti. Polonya'nın gaz stoğu bağlamında iyi bir konumda olduğunu aktaran Sasin, Swinoujscie'deki gaz terminalinin açıldığını ve sürekli olarak genişletildiğini, bunun gibi yatırımların Rus gazındaki muhtemel tedarik sorunlarından Polonya'yı bağımsız kılacak önemli hamleler olduğunu aktarmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 23
  • ismail. 2 yıl önce Şikayet Et
    Etmeyin eylemeyin ALLAH aşkına şu türlü tezviratlara teşne olmayın ne olur. Evladım ALLAH rızası için yakın tarihimize bir bakın doğalgaz elektrik sağlık ulaşım gibi yatırımlara kişneyerek karşı çıkanlar iş başa gelince sıkıltığımız anlarda tam tersi eleştiride bulunuyorlar. Benim yaşım 56 dır. 81 yılında çalışmaya işe başladım herhün öğlen elektrik giderdi sabah 7 de işe başlar öğlen 1 de işi bırakırdık şu iktidar olmasaydı bırakın sanayiyi inanın evlerimizde elektrik olmazdı aynı şey gaz için geçerli devlet imkanları doğrultusunda gaz depolarken bunlara karşı çıkanları görmediniz mi ? Bakın nüklleer santral yapalım diyoruz vay ALLAH ım akla zarar tepkiler bahaneler.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bundan sonra Rusya'nın güçlenmemesi için gaz petrol alımını kesin. Herkes bıraksın bunlarla ticareti. Biraz güçlenince yayılmak istiyorlar çünkü Ruslar yayılmacı bir millet. koskoca bir ülkeye saldırdı avrupa seyretti sıra size de gelecek. toplanıp gücünüzü birleştirip Rusya'ya vurunsana neyi bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye için tarihi bir fırsat bu krizler. Bizim için ikinci tarihi fırsat Suriyeli ve Afgan mültecileri MİT eşliğinde Adalar Denizindeki çalınmış adalarımıza, Batı Trakya'ya ve Kıbrıs'a demografinin tamamen Müslümanlaştırılması için yerleştirmemiz lazım. AB-D'ye yapılan ticaret olabildiğince minimum seviyeye indirilmeli ki ambargolardan etkilenmeyelim.
    Cevapla
  • koray derik 2 yıl önce Şikayet Et
    bu dediklerin kulağa hoş geliyor. fakat gerçekleşmesi için tanrısal bir güç veya mucize lazım. esasen bu işin başında avrupanın vaatlerini dikkate almadan gelen sığınmacıyı avrupaya sevk etse idik kazanacaktık. o fırsat kaçtı.
    Cevapla
  • İrfan 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler Polonya’ya işte bu kadar inşallah darısı türkiyeye
    Cevapla
  • ahmet1 2 yıl önce Şikayet Et
    1. Polonya Rusya yerine norvecten alacak ama sonuçta kendi gazı değil, ithal edecek, neyine tebrik edelim 2. Türkiye birçok ülkeden gaz ithal ediyor ama yakında bulmuş olduğu gazını yerli milli çıkarıp kendi kullanacak ve gaz bağımlılığı son bulacak. 3. Darısı Türkiye'nin değil Polonya'nın başına demen gerekirdi, lütfen gerçekçi yorumlar yapalım
    Cevapla
  • Albirini vur 2 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme başkan norvecteki gaz şirketleri zaten Rus ların. Dünya görüşüne hayran bıraktın herkezi. yanlış yapılırsa zaten. Gürcistan. Ukrayna gibi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!