Ukrayna'nın Güneyi'ndeki Mariupol kentinde bulunan Sultan Süleyman Camii'ne sığınan Türklerin görüntüleri ortaya çıktı.

SULTAN SÜLEYMAN CAMİİ'NE SIĞINDILAR

Mariupol'da yaşayan Türkler, yaşadıklarını anlattı. Rus bombardımanında evlerinin hasar gördüğünü, camiye sığınmak durumunda kaldıklarını belirten Türk vatandaşları, yiyecek içecek sıkıntısı yaşadıkları gibi soğuk hava nedeniyle zor günler yaşadıklarını anlattı. Türkler, bölgede herhangi bir askeri yapılanma olmamasına rağmen Rus uçaklarının tamamen sivil alanları hedef aldığını açıkladı. Bir an önce bölgede güvenlik koridoru oluşturulması ve tahliyelerinin gerçekleştirilmesini isteyen Türk vatandaşlar, sivillerin hedef olduğunu ve korkuyla yaşadıklarını belirtti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMIŞTI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya Diplomasi Forumu'nda bölgedeki Türk vatandaşlarıyla ilgili değerlendirmede bulunmuştu. Bakan Çavuşoğlu şunları söylemişti:

Savaş başladığından beri vatandaşlarımıza uyarı yönünde mesaj atmıştık. Savaşın başladığı günden bu yana 14 bin 480 vatandaşımızı tahliye ettik. Çatışma bölgesinde kalan vatandaşlarımız da var özellikle Mariupol'de. Lavrov ile görüşmemizde insani koridor konusunu da görüştük. İnsani ateşkes ve koridorun açılması gerekiyor, bu konuyu iki tarafla da konuşuyoruz. Şehrin altyapısı gitmiş durumda, oradaki vatandaşlarla telefonla ulaşamıyoruz. Oradaki camide vatandaşlarımız var. Caminin bombalandığı yönünde haberler çıktı ancak caminin imamı iddiaları yalanlandı. Camide bir hasar yok. Dünden beri otobüslerimiz orada bekliyor, çatışmalar devam ettiği için ve telefonlar kullanılmadığı için bekliyoruz. Vatandaşlarımızın yüzde 90'ından fazlasını tahliye etmiş olacağız.

Yorumlar 16 Yorum Var
  • mehmet 14.03.2022 23:54
    Video ya fon müziği seçen arkadaşı kutluyorım. Mükemmel seçim, maaaşını artırın lütfen.
  • Kafkasların sesi 14.03.2022 23:17
    Dualarımız seninle ve oradaki tüm vatandaşlarımızla
  • Tolstoy 14.03.2022 21:38
    Mehmet hocam inşallah tez zamanda kurtulursunuz
  • Öztürk 14.03.2022 08:27
    tarafsız olan Türk milletini taraf yapmak için propaganda amaçlı çekildiğini düşünüyorum.
  • misafir 13.03.2022 23:13
    Tahliye edemediklerimizden yani.
Daha fazla yorum görüntüle