Kraliçe Elizabeth'ten Rusya'ya kültürel boykot kararı

Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'ya yönelik ağır ekonomik yaptırımların yanı sıra kültürel yaptırımlar da devam ediyor. Kraliçe Elizabeth'in resmi sanat koleksiyonundan tarihi parçaların Moskova'ya gönderilmesinden vazgeçildi.

Kraliçe Elizabeth'ten Rusya'ya kültürel boykot kararı
Kraliçe Elizabeth'ten Rusya'ya kültürel boykot kararı
GİRİŞ 16.03.2022 11:20 GÜNCELLEME 16.03.2022 11:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ukrayna'ya 24 Şubat'ta Rusya tarafından başlatılan askeri operasyon, 21. gününde de devam ediyor. Savaş sürerken; birçok ülke ve büyük şirket Rusya ve Rus toplumuna yönelik yaptırımlara başladı. Söz konusu yaptırımlar, bu süreçte kültür sanata da sıçradı.

Son olarak Kraliçe Elizabeth'in resmi sanat koleksiyonu da Rusya'ya yönelik yapılan kültürel boykota dahil edildi ve üç tarihi kılıcın Rusya'nın başkenti Moskova'da sergilenmesine izin verilmedi.

Kraliyet Koleksiyonu'ndan 17. yüzyıla ait silahlar Kremlin Müzesi'nde bir serginin parçası olarak sergilenmek üzere geçici bir süreliğine Rusya'ya gönderilecekti. Sergi, Vladimir Putin ile bağlantısı olduğu ve onu desteklediği için yaptırım uygulanan Rus oligarklardan Alisher Usmanov'un sponsorluğunda düzenlenecekti.

RUSYA'YA GÖNDERİLME İZNİ İPTAL EDİLDİ

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Kraliyet Koleksiyonu'ndan kılıçların sergilenmek üzere Rusya'ya gönderilme izni iptal edildi. Kılıçların Kral I. Charles'a ait olduğu düşünülüyor.

Daha önce gönderilen Kraliyet Koleksiyonu'na ait, asker miğferi ve eldiveninin de iadesi istendi. Sergi, diğer Avrupa ülkelerinin de işbirliği yapmayı reddetmesi üzerine süresiz olarak ertelendi.

İngiliz Kraliyet Koleksiyonu sözcüsü, kılıçların Rusya'ya gönderilme izninin kaldırılma kararının şubat ayının ortalarında alındığını açıkladı.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 2
  • kara 2 yıl önce Şikayet Et
    çokta tın...
    Cevapla
  • ORHAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok önemli,hatta en önemli,la bi yürü git.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!