Karabağ'da dikkat çeken hareketlilik! 'Yeni harekat olabilir'

Azerbaycan’ın 30 yıllık işgalin ardından özgürlüğüne kavuşturduğu Karabağ’da ciddi hareketlilik yaşanıyor.

Karabağ'da dikkat çeken hareketlilik! 'Yeni harekat olabilir'
Karabağ'da dikkat çeken hareketlilik! 'Yeni harekat olabilir'
GİRİŞ 20.03.2022 08:12 GÜNCELLEME 20.03.2022 08:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bölgedeki yasa dışı bulunan Ermeni silahlı grupların top atışı, sızma ve makineli tüfeklerle gerçekleştirdiği tarama ve tacizlere Azerbaycan ordusu anında misillemede bulunuyor. Moskova Anlaşması’nı ihlal eden Ermenilere karşı Azerbaycan ordusuna operasyon yetkisi ve tehdit unsurlarını ortadan kaldırma hakkı veriyor. Bu kapsamda taciz ve ihlallerin yaşandığı tüm yerleşim birimi ve araziler Azerbaycan güçlerinin kontrolüne geçebilir. Ermeni çeteler işgal bölgelerinde yaşanan doğalgaz kesintisi sebebiyle suçladığı Rusya aleyhinde protestolar düzenliyor. Boru hattının büyük oranda Azerbaycan ordusunun kontrolü altında olmasını da saldırı nedeni olarak gösteren Ermeni çetelere Moskova’dan sükûnet çağrısı yapıldı.

TEMİZLİK HAREKÂTI YOLDA

Azerbaycan ordusundan emekli Albay Şair Ramaldanov, Rusya’nın işgalci çeteleri çok daha uzun süre himaye edemeyeceğine dikkat çekerek “Rusya şu an sadece Ukrayna’yı düşünüyor. Cephede yaşadığı sorunlar yanında ağır yaptırımlar ve iç kamuoyundan yükselen itirazlar Moskova’yı fazlası ile meşgul ediyor. Ermeniler, yapılan anlaşmaya rağmen sıcak hatta silah yığıyor. Azerbaycan ordusu bu duruma gerektiğinde radikal bir biçimde müdahale edecektir. Bu sefer Karabağ’ın tamamından sökülecekleri bir temizlik harekâtı ile yüz yüze kalacaklar. Bölge de dengeler tamamen değişebilir" dedi.

Rusya-Ermenistan- Azerbaycan üçlüsünün Karabağ savaşı sonrası yaptığı protokole göre açılması gereken ancak Ermeni tarafının engellemeleri sebebiyle faaliyete geçmeyen Zengezur koridorunun da bu gelişmelerden etkileneceği belirtiliyor. Azerbaycan, İran’la anlaşarak alternatif koridoru hayata geçirmek isterken, Ermeni tarafının anlaşmaya aykırı tutum ve ihlallerinin sürmesi durumunda Zengezur koridorunda da ciddi değişimlerin yaşanacağı kaydediliyor.

Azerbaycanlı uzmanlar Karabağ’ın yeni gelişmelere gebe olduğunu ve Ermenistan’ın bu tahrikler nedeniyle ağır bedel ödeyeceği görüşünde.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 2
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geç kalınmış bi karar
    Cevapla
  • mert 2 yıl önce Şikayet Et
    bu yapmak istediklerini üc gün daha sabir etselerdi hersey tertremiz ve risksiz olacakti Putini pörnek alsin aliyev putin ukrayna yalvariyor baris icin asla takmiyor neden cünkü kazancagindan emin ve güclp ayni güce azerbeycanda sahipdi amma kullanamdilar yanlis karar aldilar üstelik iki hafa daha ek zaman tanidilar ermeniler ne yapti hertarlkari yakip yiktilar mayin dösediler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt