Nijerya hükumetinden şiddet mağdurlarına 1 milyon dolar destek

Nijerya hükümeti, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) aracılığıyla ülkenin kuzeyindeki şiddet mağdurlarına yönelik gıda yardımı için 1 milyon dolar destek verdi.

Nijerya hükumetinden şiddet mağdurlarına 1 milyon dolar destek
Nijerya hükumetinden şiddet mağdurlarına 1 milyon dolar destek
GİRİŞ 20.03.2022 18:57 GÜNCELLEME 20.03.2022 18:57

Nijerya hükümeti ve ECOWAS tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, hükümetin, Dünya Gıda Programının ülkenin kuzeyindeki eyaletlere yönelik başlattığı gıda yardımı kampanyası kapsamında 1 milyon dolar destek verdiği belirtildi.

Açıklamada, bu fonla ülkenin Zamfara, Katsina ve Borno eyaletlerinde halkın gıda ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanacağı kaydedildi.

Ülkenin kuzeyinde artan şiddet olaylarının hayatı olumsuz etkilediğine işaret edilen açıklamada, "Etkilenen bu eyaletlerde, sürekli çatışmalar dışında iklim şokları, yüksek gıda fiyatları ve düşük hane halkı satın alma gücü, insanların kendi kendilerini besleme yeteneklerini baltalıyor." ifadelerine yer verildi.

Nijerya'da 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi öldü.

Örgüt, 2015'ten bu yana ülkenin sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar gerçekleştirdi. Örgütün Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?