Taliban: DEAŞ projedir

Taliban, CENTOM komutanlığından yapılan açıklamaya tepki göstererek DEAŞ'ın Afganistan’ı işgal edenlerin projesi olduğunu belirtti.

Taliban: DEAŞ projedir
Taliban: DEAŞ projedir
GİRİŞ 22.03.2022 15:43 GÜNCELLEME 22.03.2022 15:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Taliban, CENTOM komutanlığından yapılan açıklamaya tepki göstererek terör örgütü DEAŞ'ın Afganistan’ı işgal edenlerin projesi olduğunu belirtti.

BBC Farsça servisinin haberine göre Taliban istihbarat servisi başkanlığı, Amerikan Merkez Kuvvetleri (CENTCOM)Komutanı General Kenneth McKenzie’nin DEAŞ'ın Horasan kolunun Afganistan’da faaliyetlerine devam ettiğine dair açıklamasına tepki gösterdi.

Taliban istihbarat Dairesi McKenzie’nin açıklamasına cevaben yayımladığı bildiride, “DEAŞ, Afganistan’ı işgal edenlerin bir projesidir ve şu an Afganistan’ın hiçbir yerinde IŞİD’in fiziki varlığı bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

CENTCOM Komutanı General Kenneth McKenzie, düzenlediği basın toplantısında Afganistan’da DEAŞ'ın Horasan koluna mensup yaklaşık 2 bin kadar militan bulunduğunu iddia etmişti.

Taliban’ın geçtiğimiz yılın ağustos ayında Kabil’i kontrol altına aldığı sırada cezaevlerindeki DEAŞ  militanlarını da serbest bıraktığını belirten Kenneth McKenzie, IŞİD’in bu sayede Afganistan’da yeniden enerji kazandığını söylemiş ve Taliban’ı öngörüsüzlükle suçlamıştı.

Taliban istihbarat dairesi ise yaptığı açıklamada işgalcilerin projesi olarak nitelediği DEAŞ'ın Afganistan’da tamamen ortadan kaldırıldığını belirterek şu an ülkenin hiçbir yerinde hiçbir DEAŞ militanının bulunmadığını ifade etti.

BBC, haberinin sonuna DEAŞ'ın “Horasan Emiri” Abdurrahim Muslimdust’un Nengerhar ilinde Taliban istihbarat dairesi başkanı Doktor Beşir'in de bulunduğu bir toplantıda Taliban’a biat ederken çekildiğini iddia ettiği bir fotoğrafı yayımladı.

YORUMLAR 3
  • İnce siyaset 2 yıl önce Şikayet Et
    Deaş islama darbe vurmak ,islamı dünya gözünde kötülemek için siyonistlerce kurulmuş bir proje örgüttür. Bu örgüt ABD nin Ortadoğu Suriye ve Afganistan işgalinde sebep gösterilerek oralarda binlerce müslümanım ölümüne sebep olmuştur .Bu örgüt müslüman olsa adamları kamara önünde kesip sonrada tekbir getirerek islam dinimi barbar olarak kamara önünde göstermez burada onların hedefi islamı savunmak degil islamı kötülemek. bunu anlamak zor olmasa gerek . Bu örgüt filistinde nede yok ?Aksada neden yok? Filistin,de mescidi aksayı gençler taşla korumaya çalışıyor.
    Cevapla
  • korkulu rüya 2 yıl önce Şikayet Et
    Dogru söylemis Taliban!
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    daes proje. onu anladik. taliban el kaide musluman kardesler... hepsi de proje. ipleri siyonistlerin elinde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!