Havada Bayraktar, denizde ULAQ paniği

Bayraktar TB2'lerin Ege ve Akdeniz'deki faaliyetlerini sürekli gündeme taşıyan Yunan medyasında yer alan bir haberde, "Denizlerde Ciddi Türk Tehdidi: Silahlı İnsansız Deniz Aracı ULAQ" ifadeleri kullanıldı.

Havada Bayraktar, denizde ULAQ paniği
Havada Bayraktar, denizde ULAQ paniği
GİRİŞ 26.03.2022 12:06 GÜNCELLEME 26.03.2022 13:23
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Savunma sanayii alanında, otonom sistemlerin kullanımı her geçen gün artarken, Türkiye gibi muharebe alanlarında S/İHA'larla operasyonel başarı elde etmiş ülkeler, diğerleri için birer örnek haline geliyor.

Türk savunma sanayii, İHA/SİHA başarısına yenilerine eklemek için, İnsansız Kara Araçları (İKA) ve İnsansız Deniz Araçları (İDA) alanında da çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Bu çalışmalar kapsamında, Ares Tersanesi ve Meteksan Savunma'nın ortaklığıyla geliştirilen silahlı insansız deniz aracı (SİDA) ULAQ 21-23 Mart tarihleri arasında Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX) gövde gösterine çıktı.

ULAQ yüzey saldırı (anti-surface warfare - ASuW) ve liman güvenlik gemisi (PSV) modellerinin ilk kez sergilendiği fuarda gözler, Türk savunma endüstrisinin yeni ürünlerindeydi.

BAYRAKTAR'DAN SONRA ULAQ PANİĞİ

DIMDEX'e katılımı sonrası uluslararası basında geniş yer bulan ULAQ, Yunan medyasında da paniğe yol açtı.

Türkiye'nin insansız hava araçlarına neredeyse her gün manşetlerinden yer veren Yunan medyası, bu kez de ULAQ'ı sayfalarına taşıdı.

Yunanistan'da güvenlik stratejileri alanında yayın yapan Defencepoint internet sitesinde yer alan haberde, silahlı insansız deniz aracı ULAQ'ın, denizlerde Yunan güçlerine ciddi tehdit oluşturabileceği ifade edildi.

Haberde, ULAQ'ın son teknoloji donanımlar kullandığından bahseden medya kuruluşu, SİDA'nın tanıtım görüntülerine de yer verdi.

ULAQ SİDA

Antalya merkezli Ares Shipyard ve Ankara merkezli Meteksan Savunma tarafından ortaklaşa geliştirilen Türkiye'nin ilk muharip insansız deniz aracı olan ULAQ SİDA, Aralık 2020'de denize indirildi.

2021 yılında ilk atış testlerini gerçekleştiren SİDA, 11 metre uzunluğa ve 2,70 metre genişliğe sahip.

Ayrıca 6 ton deplasmana sahip olan SİDA, 2 ton görev yükü taşımaktadır.

Silahlı İnsansız Deniz Aracı ULAQ, milli füze sistemleri üreticisi ROKETSAN ürünleri olan 4'lü podu ile 2,75 inç Lazer Güdümlü Füze CİRİT ve 2'li lançeri ile Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi'yle (L-UMTAS) donatıldı.

ULAQ'ın SUNGUR ve STAMP gibi diğer silahların entegrasyonuna uygun bir altyapıya sahip olduğu da belirtiliyor.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 17
  • Emre 2 yıl önce Şikayet Et
    Neyse ki "bize kim saldıracak, ne gerek var silaha, hava savunma sistemine" diyen siyasiler bu ülkede söz sahibi olamadı da biz bir yerlere gelebildik.. Aksi durumda 15 temmuzda dahil, yaşanan onca baderelerin ilk başlarında darmadağın olurduk. O parti bu parti tarafı hiç olmadım ama o zihniyet ülke yönetiminden uzak olsun inşallah
    Cevapla
  • Serdar akar 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber e IMAMOGLU çok uzulmustur
    Cevapla
  • önce vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu arkadaşlar yunanıda devlettanmı sayıyorsunuz bızım tek vılayet onlara yeterlı ayrıca onları üzmeyelım yoksa multecı avına çıkarlar yazık olur onların gücü ancak mültecılerı yeter
    Cevapla
  • Ali rıza 2 yıl önce Şikayet Et
    Yunan dan fazla Ekrem üzülür şimdi öfkesini zam dan alır otobüse, suya zam zam Ekrem zam herşey güzel olsun
    Cevapla
  • Bünyamin 2 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok yonan. Yavaş yavaş yükselen Türkün gücüyle ezim ezim ezileceksin. Bir sabah ansızın karşınıza dikildiğimizde zaten dizlerinizde korkudan derman kalmamış olacak. Türkün azameti kabusunuz olacak Allah'ın izniyle. Bekle bizi Batı Trakya, Selanik, atina. Yavaş yavaş hazırlanmaktayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor