Ukrayna'da 4 milyona yakın mülteci komşu ülkelere geçti

Birleşmiş Milletler (BM), Rusya'nın saldırıların ardından 3 milyon 821 bin 49 Ukraynalının komşu ülkelere geçiş yaptığını açıkladı.

Ukrayna'da 4 milyona yakın mülteci komşu ülkelere geçti
Ukrayna'da 4 milyona yakın mülteci komşu ülkelere geçti
GİRİŞ 27.03.2022 21:02 GÜNCELLEME 27.03.2022 21:02
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Ukrayna'daki mülteci krizine ilişkin çeşitli kaynaklardan edinilen verileri paylaştı.

Verilere göre 24 Şubat-26 Mart'ta Ukrayna'dan 3 milyon 821 bin 49 mülteci komşu ülkelere geçti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN YER POLONYA

Komşu ülkelerden en çok Polonya'ya (2 milyon 267 bin 103), Romanya'ya (586 bin 942), Moldova'ya (381 bin 395), Macaristan'a (349 bin 107) ve Slovakya'ya (272 bin 12) mültecinin geçtiği belirtildi.

50 BİN KİŞİ RUSYA'YA GİTTİ

Donetsk ve Luhansk bölgelerinden 21-23 Şubat'ta ise 50 bin kişinin Rusya'ya geçiş yaptığı ortaya çıktı.

Ukrayna'dan komşu ülkelere giden mültecilerin yüz binlercesinin buradan diğer Avrupa ülkelerine geçtiği biliniyor. Öte yandan, BM'ye bağlı Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Ukrayna içinde de 6,5 milyon sivilin yerinden edildiğini, böylelikle komşu ülkelere geçen mültecilerle birlikte yerinden edilen Ukraynalıların toplam sayısının 10 milyona ulaştığını bildirmişti.

EN AZ 1119 SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine göre ise Rusya-Ukrayna savaşında 24 Şubat-26 Mart'ta en az 1119 sivil hayatını kaybetti, 1790 sivil yaralandı.

Açıklamada, sivil ölü ve yaralı sayısının tespit edilenden çok daha yüksek olabileceği vurgulandı. Sivil kayıpların çoğunun, ağır topçu ve çok namlulu roketatar sistemlerinden yapılan bombardımanlar ve hava saldırıları dahil olmak üzere geniş bir etki alanına sahip patlayıcı silahların kullanılmasından kaynaklandığı ifade edildi.

BM, Ukrayna'da sivil kayıplara ilişkin sadece teyit edebildiği rakamları açıklıyor. Ukrayna makamlarına göre ise hayatını kaybeden sivillerin sayısı çok daha fazla.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • adem 2 yıl önce Şikayet Et
    simdi suriyeden ayrilan kardeslerimize ne isleri var gitsinler ülkelerinde savassinlar diyenler deme ki ogle olmuyomus bak manzara ortada
    Cevapla
  • anadolu 2 yıl önce Şikayet Et
    yok canım ne kaçması daha savaşın gerçek yüzünü görmediler. suriyede gün de binin üzerinde sivil katledilirken rusya yine bunlara insaflı. nede olsa müslüman değiller. suriyeli kaçarsa hain ukraynalı kaçarsa savaş mağduru mülteci.
    Cevapla
  • akinaslan 2 yıl önce Şikayet Et
    doneks ve luhansk bölgesinden Rusya'ya göç eden 50 bin kişi, Türkiye deki chp lilerle eş değerdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak