Çin'den AB'ye "yaptırımlarda aşırıya gitmeyin, yoksa..." çağrısı

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlarda aşırıya gidilmesinin çatışmaya taraf olamayanlara zarar vereceğini savundu.

Çin'den AB'ye  "yaptırımlarda aşırıya gitmeyin, yoksa..." çağrısı
Çin'den AB'ye "yaptırımlarda aşırıya gitmeyin, yoksa..." çağrısı
GİRİŞ 30.03.2022 21:15 GÜNCELLEME 30.03.2022 21:15

Vang, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrel ile çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede Soğuk Savaş zihniyetinin ve bloklar arası cepheleşmenin Avrupa'ya güven ve istikrar getirmeyeceği, yaptırımların çatışmayı artıracağı görüşlerini dile getiren Vang, "Taraf olmayan ülkelere ve halklara bedel ödetmek ne adil ne de yasaldır." ifadelerini kullandı.

Borrell de AB'nin Ukrayna konusundaki tutumunu açıklayarak, Brüksel'in gerilim tırmanmasından yana olmadığını, her tür Soğuk Savaş ve kamplaşma anlayışına karşı olduğunu ve Rusya'nın siyasi sisteminin değiştirmeye çalışmadığını belirtti.

Görüşme 1 Nisan'da gerçekleştirilecek Çin-AB Zirvesi öncesine denk geldi. Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Devlet Başkanı Şi Cinping'in çevrim içi zirvede AB liderleri ile buluşacağı bildirildi. Başbakan Li Kıçiang'ın da Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile zirvenin eş başkanlığını yapacağı kaydedildi.

Geçen yıl Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edilen zirvede Ukrayna Savaşı’nın gündemde önemli yer tutması, Avrupa ülkeleri ile Çin’in Rusya’ya yönelik yaklaşım farklılıkların tartışılması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu