2 başı, 2 kalbi ve 3 kolu olan bebek dünyaya geldi

Hindistan'da doğumhane kapısında ikiz bebek bekleyen bir aile, doğumdan sonra bebeklerinin çift başlı olduğunu öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı. Nadir görülen bu duruma "Disefalik parapagus" adı veriliyor.

GİRİŞ 31.03.2022 08:35 GÜNCELLEME 31.03.2022 09:26
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletindeki Ratlam kentinde meydana gelen olay, doktorları bile şaşkına uğrattı. Kentteki bir hastaneye rutin olarak giden ve ikiz bebek bekleyen aile, doğum günü geldiğinde hastaneye koştu.

DOĞUMHANEYE ÇAĞRILDILAR

Kontrollerde iki ayrı bebek gören doktorlar, doğum günü ise büyük bir şaşkınlık yaşadı. Kadının doğurduğu bebeğin 2 kafası, 3 kolu ve 2 kalbi olduğu tespit edildi. Olayın ardından içeri çağrılan baba da büyük bir şok geçirdi.

GENELLİKLE ÖLÜ DOĞUYORLAR

Doktorlar, tıpta bu tarz durumlara rastlandığını ve hastalığa "Disefalik parapagus" adı verildiğini belirtti. Bu hastalıktaki bebeklerin genellikle ölü doğduğu belirtilirken, bu bebeğin hayatta kalması mucize olarak değerlendirildi.

"DURUMU BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR"

Doğumu gerçekleştiren Dr. Lahoti, "Bu tür vakalar nadirdir ve özellikle ilk günlerde bebeklerin durumu belirsizliğini korumaktadır. Bundan dolayı müşahede altında tuttuk. Hastaya herhangi bir ameliyat planlamadık" ifadelerini kullandı. Dr. Lahoti aynı zamanda önümüzdeki birkaç günün bebeğin ameliyat gerekip gerekmediğini anlamak için hayati önem taşıdığını söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 26
  • cihad 1 yıl önce Şikayet Et
    resimle video birbirine benzemiyor bir üç kağıt var bu işte
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Her Allah'ın günü yapay ve genetiği ile oynanmış gıdalar tüketiyoruz. Elbette bunların olumsuz bir yansıması olacak. Bu tür bebekler Dünyanın her yerinde doğabilmekteler. Nedeni tükettiğimiz gıdaların genelinin yapay ve genetiği ile oynanmış olması. Bu gıdaları tükettiğimiz için bebek anne karnında ya çok gelişiyor ya da gelişimini tamamlamıyor. Muhtemelen bu bebekler ikiz doğacaklardı diğer ikiz iyi gelişmediği için bebek iki başlı ve üç kollu kaldı. Rabbim bizleri şekli bozuk bebekler ile imtihan etmesin.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet alamet-i
    Cevapla
  • Subhanallah !!!! 1 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Hak bu örnek le beşere diyor ki sizi böylede yaratabilirdi. İbret alın. Her gün doğan bebeklerin tek başlı 2 kollu doğması zaten mucize !!!
    Cevapla
  • Risale i Nurdan 1 yıl önce Şikayet Et
    Felsefe bu hadiselere tesadüf deyip Allah’ın icraatı noktasında bakmayıp insanları gaflete sürüklüyor Oysa Allah ise Kuran’ın beyanatıyla Adi ve sıradan görünen veya sürekli yaşanan hadiselerin tesadüf olmadığını, Bir irade sahibinin emriyle olduğunu , Hem işlerinde tesadüf olmadığını Hem kudretinde hiçbir kayıt olmadığını ifade etmek için Bazen adetini bozar.. Bir vücuttan iki baş ÇIKARABİLİR Baharda kışı yaratabilir .. Hani cemre düşmüştü..tekrar kış başladı Her buluttan yağmur mu veriyor Bunlarda bize bildiriyor ki Sebepler üzerine yaratılan kainatta Sebepsiz bir anda vücuda gelen hadiseler Allah’ın kudretinin kayıtsız olduğunu ifade ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Bayraktar TB3'ten bir büyük başarı daha