İngiliz istihbaratı: Rus askerleri emirlere uymuyor

İngiltere'nin elektronik istihbarat kuruluşu GCHQ'ya göre, Rus askerleri kazayla kendi uçaklarını düşürdü ve zaman zaman emirlere uymayı reddediyor.

İngiliz istihbaratı: Rus askerleri emirlere uymuyor
İngiliz istihbaratı: Rus askerleri emirlere uymuyor
GİRİŞ 31.03.2022 08:47 GÜNCELLEME 31.03.2022 09:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avustralya Ulusal üniversitesi'nde konuşan GCHQ Başkanı Jeremy Fleming, Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'daki durumu "çok yanlış hesapladığının" ve Rus Ordusu'nun kabiliyetlerini "gözünde büyüttüğünün" net olduğunu söyledi.

Fleming "Silah ve moral sıkıntısı çeken Rus askerlerinin, emirlere uymayı reddettiğini, kendi malzemelerini sabote ettiğini ve hatta kazayla kendi uçaklarını düşürdüklerini gördük" dedi.

GCHQ Başkanı Jeremy Fleming

Fleming ayrıca, ABD'li ve Ukraynalı yetkililer gibi, Putin'in danışmanlarının kendisine "gerçeği anlatmaktan korktuğunu" savundu.

Fleming, buna karşın "neler olduğu ve yanlış hesabın boyutu rejim tarafından çok net bir şekilde görülmüş olmalı" dedi.

Konuşmada ayrıca, GCHQ'nun Rusya'nın Ukrayna'ya "sürekli" bir siber saldırı halinde olduğu vurgulandı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 2
  • B.Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir savaşta öncelikle kendi askerini ve halkını haklılığına inandırman gerekiyor. Bunu ya karşılaştığın tehditlerin boyutunu doğru şekilde anlatarak ya da ideolojik olarak yapman lazım. Bir de savaş açtığın ülkeyle tarihsel ve kültürel yakın bağlar varsa bu daha da önem kazanır. putin bunları yapamadı çünkü haklı bir tarafı yok ve halkı da askeri de bunu biliyor.
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus askerleri kendi ayaklarına sıkarak savaştan kaçıyor. Şimdi yerine yenileri konmaya çalışılıyor ama durum daha vahim hale gelecek. Batı en çok Kiev'e odaklanmıştı şimdi bütün cephelere yeterince omuzdan atılan füzeler ve yeni takviye birlikler kaydırılacak. Güneyde, Rusya'nın Kırımı da riske attığı hezimet dönemi yaşanacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!