Bosna Savaşı'nın 9 kurbanının kimliği tespit edildi

Bosna Savaşı'nda, 1992-1995'te Srebrenitsa, Bratunac ve Zvornik bölgelerinde kaybolan 9 kişinin kimliği tespit edildi.

Bosna Savaşı'nın 9 kurbanının kimliği tespit edildi
Bosna Savaşı'nın 9 kurbanının kimliği tespit edildi
GİRİŞ 06.04.2022 23:18 GÜNCELLEME 06.04.2022 23:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bosna Hersek Kayıp Kişiler Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, kimlik tespiti yapılan 9 kişinin tamamının 1995'te Srebrenitsa'da işlenen soykırımın kurbanları oldukları ve kemiklerinin geçen yıl Kalinovik Belediyesinde bulunan toplu mezardan çıkartıldığı belirtildi.

Açıklamada, kurbanların kimliklerinin DNA analizi sonucu tespit edildiği ve aileleri tarafından da onaylandığı ifade edildi.

Kimlikleri tespit edilen kişiler arasında Elvir Muminovic isimli 17 yaşındaki bir gencin de olduğu kaydedildi.

Srebrenitsa'da ne oldu?

Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, daha sonra Sırplara teslim edildi.

Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrolündeki bölgeye ulaşmasına izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık bölgede, fabrikalarda ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar ise toplu mezarlara gömüldü.

Srebrenitsa'da Sırp güçleri tarafından öldürüldükten sonra toplu mezarlara gömülen binlerce soykırım kurbanının daha sonra başka yerlere nakledildiği biliniyor.

Soykırımdan sonra açılan toplu mezarlardan çıkarılan ceset kalıntıları tam olmasa da binlerce aile, sevdiklerinin bulunabilen birkaç kemiğini toprağa veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hatsumi 2 yıl önce Şikayet Et
    eskiden hocali srebsenitsa irak ve iran da boyle musluman katliamlari yapilirdi...simdi...turkiye boyle seylerin olmasina izin vermiyo bile...hey canini seveyim...biz heryerde olacagiz her zulme sozumuz var...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı