ABD'den Ukrayna'ya kamikaze İHA sevkiyatı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby; Ukrayna'ya 100 adet Switchblade imalatı kamikaze İHA'nın gönderileceğini açıkladı. Kirby, İHA'ların kullanımı için Ukrayna ordusundan küçük bir grubun ABD'de eğitildiğini söyledi.

ABD'den Ukrayna'ya kamikaze İHA sevkiyatı
ABD'den Ukrayna'ya kamikaze İHA sevkiyatı
GİRİŞ 07.04.2022 11:23 GÜNCELLEME 07.04.2022 11:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD'li yetkililerin uzun süreli bir çatışma riskinden bahsetmelerine rağmen; Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşı kazanma ihtimalini değerlendirdikleri söyledi.

Kirby, "Ukraynalılar elbette savaşı kazanabilir" dedi.

Kirby, "Ve eğer şimdiye kadar yaptıklarına bakarsanız, Putin, Ukrayna içindeki stratejik hedeflerinin hiçbirine ulaşamadı" diye ekledi.

Kirby ayrıca, "kamikaze" olarak bilinen 100 Switchblade İHA'ların ve binlerce Javelin tanksavar sistemi gibi yeni silah sistemlerinin Ukrayna'ya sevk edileceğini söyledi. Kirby ayrıca, İHA'ların kullanımı için Ukrayna ordusundan küçük bir grubun ABD'de eğitildiğini belirtti.

Diğer yandan Pentagon'dan üst düzey bir yetkili, Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Çernigiv kentinin çevresindeki tüm Rus güçlerinin çekildiğini açıkladı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • sems 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölen ölür kalan sağlar abd nin.
    Cevapla
  • ishak 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke abd oyununa gelmeselerdi
    Cevapla
  • KÜRŞAD 2 yıl önce Şikayet Et
    Ölen ukraynalılar ABD nin umurunda mı ver gazı savaş ne kadar uzarsa o kadar silah ve askeri techizat sat
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ŞEYTAN ABD...
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Simdi söyle bir durum var Rus ordusu Dünyanin en güclü 2 yada 3 ordusu kapasite olarak ama bu savasa hazirlanmamis bu ortada yani büyük bir kibir ile girerim 2 günde alirim diye düsündü ama karsinda 44 Milyon nüfusu olan bir halk var hepsi silahlanarak vatan savunmasi yapacak bunu düsünmedi hazirliksiz girdi Rusya istese Ukraynayi bitirir ama bunun icin tam katliam yapmali ambargolar Putini ve Rusyayi cok agir vurdu ve bu durumu sürdüremez anladi yavas yavas hedefi kücültmüs oldu geri cekilmeler basladi kendi halki acliktan onu devirebilir bundanda korkuyor ve cok kayiplar verdi
    Cevapla
  • Türkiye 81 2 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bilgileri siyonist batı medyasının propaganda biriminden almışsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri